Най-голямата платформа за краткосрочно отдаване под наем на имоти в

...
Най-голямата платформа за краткосрочно отдаване под наем на имоти в
Коментари Харесай

AirBnB ще компенсира с 250 млн. долара наемодателите си покрай коронавируса

Най-голямата платформа за краткосрочно отдаване чартърен на парцели в света AirBnB oбяви, че ще насочи финансиране от 250 млн. $ към своите наемодатели поради невижданата рецесия с разпространяването на ковид, отразила се тежко на пътуванията по света. Идеята е посредством сумите да се изплащат обезщетения на отдаващите чартърен парцели за да смекчи резултатът от анулираните резервации. Българският бизнес в бранша обаче не чака значителен резултат от мярката.

Фонд " Коронавирус "

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Средствата ще бъдат разпределени като обезщетения от 25% за всяка анулирана резервация поради ковид в интервала сред 14 март и 31 май, излиза наяве от информация на " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Стъпката следва едностранното решение отпреди няколко седмици на компания да обезщети напълно потребителите, анулирали декларирания престой в парцели в AirBnB, следвайки разпорежданията на здравните управляващи за обществена изолираност и рестриктивните мерки на пътуванията, подхванати в доста страни по света. Наемодатели обаче са приели " доста зле " тази мярка, която за тях значи огромни пропуснати приходи, оповестява France Presse. Агенцията добавя, че съоснователят на AirBnB Брайън Чески е изразил във видеопослание страдание, че наемодателите не са били съветвани авансово за това решение, което не е комерсиално, а е обвързвано с публичното здраве.

Освен компесаторният фонд от 250 млн. $, AirBnB възнамерява и да отдели 10 млн. $ за своите " супернаемодатели ", които са доста усърдни и с доста висока оценка, само че в този момент срещат компликации с изплащането на заеми и наеми поради резултатът от здравната рецесия върху пътуванията. Ще бъде заложена и функционалност в платформата, позволяваща изпращането на дарения от потребителите, излиза наяве от проекта на компанията.
Средствата в действителност са предопределени за огромен кръг от наемодатели. AirBnB оперира в над 220 страни и райони по света като в платформата се оферират повече от 7 млн. парцели за краткосрочно отдаване чартърен.

Краткосрочен резултат в България

Макар към момента да не са ясни всички елементи на обезщетителния фонд, който AirBnB разгласи, упованията на българския бранш е, че той по-скоро ще има относително дребен резултат на фона на сериозните загуби, които този бизнес търпи от практическото нефункциониране на туризма и прекъсването на пътуванията. Според Борис Павлов, шеф на компанията Flat Manager, приемането на тази помощ зависи доста и от изискванията за отменяне на резервации, заложени от наемодателите. По думите му обезщетенията евентуално ще бъдат получени за втората половина на март. " Ефектът от тези две седмици няма да е кой знае какъв брой огромен ", сподели още той.

Краткосрочните наеми, както и целият туристически бранш, са измежду секторите с най-сериозни отблясъци от рецесията с ковид. В разнообразни европейски страни притежателите и ръководещите сдружения на такива парцели търсят модели за различно обезпечаване на претовареност, предлагайки ги като място за краткотрайна изолираност, изключително за пътуващи в чужбина, които в доста страни получават разпоредби за наложителна карантина при завръщането си. Моделът се ползва и в България като съгласно Борис Павлов в множеството случаи клиентите се свързват с сдружения за ръководство на парцели, а не минават през интернет платформи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР