Най-голямата пчела в света се появи отново след 38 години.През

...
Най-голямата пчела в света се появи отново след 38 години.През
Коментари Харесай

Откриха най-голямата пчела в света и тя е огромна

Най-голямата пчела в света се появи още веднъж след 38 години.
През януари природозащитници откриха „ гигантската пчела на Уолъс “, или Megachile pluto, на група от индонезийски острови, известни като Северните Молукски острови. Това сочи отчет на Global Widlife Conservation.Не се тормозете, че колосът може да се появи по нашите ширини – Молукските острови, известни в Средновековието още като Острови на подправките, са архипелаг в състава на Индонезия, част от Малайския архипелаг на границата на Индийския и Тихия океан.

Global Widlife Conservation е неправителствена организация, която търси „ изгубени “ типове или типове, които в действителност не са на изгубване, само че не са били виждани в природата повече от десетилетие.

„ Беше безусловно смайващо да видя този „ летящ булдог “ в царството на насекомите, за който не бяхме сигурни, че съществува “, споделя Клей Болт, фотографът, който направил първите фотоси на пчелата.

Насекомото е с размерите на палец и с обсег на крилата от към 6,35 сантиметра. Това го прави четири пъти по-голямо от европейската пчела.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР