Най-голямата пътна реконструкция в Пловдив, тази на Голямоконарско шосе очаквано

...
Най-голямата пътна реконструкция в Пловдив, тази на Голямоконарско шосе очаквано
Коментари Харесай

Очаквано! Блокираха старта на най-големия пътен ремонт в Пловдив

Най-голямата пътна реорганизация в Пловдив, тази на Голямоконарско шосе предстоящо влезе в Комисия за защита на конкуренцията. Една от отстранените компании – „ Парсек груп ” е обжалвала избора на „ ИСА – 2000 ” за реконструкцията  за близо  16 млн. лв..
Прочетете още
Претенциите на компанията на Бончо Бонев са поради претекстовете, заради които е отстранена тя. В протокола към комисията е записано, че „ Парсек груп ” не  са изготвили  проект за краткотрайна организация на придвижването. Също, не е записан човешкия и механически запас, нужен за увеличаване на асфалтовите пластове.

Другата отстранена компания  „ Европейски пътища ” също е имала сходен пропуща, обвързван с плана за правенето на краткотрайната организация на придвижването. Към момента няма тъжба от компанията в Комисия за защита на конкуренцията, само че срокът още не е изминал.

Това значи, че най-малко в идващите няколко месеца Община Пловдив няма да може да подпише контракта за Голямоконарско шосе. Отделно въпросът може и да стигне до Върховен административен съд, което да го забави до лятото.

Фирмата на Бонев сега извършва два плана през Община Пловдив – реконструкцията на „ Даме Груев ” и на ул. „ Владая ”. И по двете поръчки тя бе отстранена, само че след тъжби в Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд, те бяха дадени на „ Парсек груп ” поради незаконосъобразни решения на Община  Пловдив.

Средствата за ремонта на Голямоконарско шосе са от републиканския бюджет. За тази година са планувани 9 млн. лв., като 4,5 млн. лв. към този момент са по сметките на Община Пловдив.

Строителните действия ще бъдат от землищната граница на Община Пловдив ( Царацовски пътен възел)  до бул. „ Дунав ”.  Реконструкцията и разширението ще бъде по утвърден план – включва повреждане на остаряла пътна и тротоарна настилки и създаване на пътна структура, бордюри, тротоари, велоалеи, ново кръгово кръстовище  и локали. Също по този начин ще има нова ВиК мрежа, отводнителни уреди,  напоителна система, нови стълбове и ЛЕД осветяване.

Максималният период на всички активност би трябвало да не е по-дълъг от 24 месеца.

Голямоконарско шосе е така наречен формален вход на Пловдив от Автомагистрала „ Тракия ”. Той е началото на проектираната вътрешноградска автомагистрала, залегнала в градоустройствените проекти от 70-те години на предишния век.  Тя би трябвало да минава през целия Пловдив от въпросното шосе през бул. „ Васил Априлов ”, пробива под Гарата и да се излиза на южното Околовръстно шосе.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР