Най голямата парламентарна група – тази на „Продължаваме Промяната“ –

...
Най голямата парламентарна група – тази на „Продължаваме Промяната“ –
Коментари Харесай

Проста парламентарна математика: Ще имаме ли правителство или вървим към предсрочни избори?

Най огромната парламентарна група – тази на „ Продължаваме Промяната “ – разполага с 67 народни представители. От досегашните съдружни сътрудници – Българска социалистическа партия /26/ и „ Демократична България “ /16/, ръководещите могат да разчитат на общо 42 гласа в зала. Ако приемем, че всички 6 самостоятелни депутати, отделили се от „ ИТН “, ще поддържат втори кабинет на Кирил Петков, то простата парламентарна математика демонстрира, че:

67 /ПП/ + 26 /БСП/ + 16 /ДБ/ + 6 /независими/ = 115

Очевидно сметките не излизат, защото досегашните ръководещи към този момент обявиха, че в случай че не съберат 121 гласа, ще върнат първия мандат несбъднат.

Вероятно Кирил Петков и Асен Василев разчитат да се появят още отцепници. В бавенето на оставката, както и в неявяването на консултациите при президента от страна на Политическа партия и Българска социалистическа партия мнозина специалисти виждат опит досегашните ръководещи да намерят още съидейници за заветните 121 гласа.

Ако това не се случи, се минава към връчване на втория мандат. Той отива в ръцете на ГЕРБ-СДС, които към този момент неколкократно обявиха, че ще го върнат мигновено.

Въпросът по-късно ще бъде, в случай че се стигне го връчване на третия мандат, в чии ръце ще попадне той. В чиито и да е обаче явно, в случай че не се сформира държавно управление още с първия мандат, е съвсем несъмнено, че вървим към предварителни парламентарни избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР