Ветерани от Гватемала за лице в подкрепа на Сандра Торес за президент

...
Най-голямата организация на военни ветерани в Гватемала подкрепи кандидата за
Коментари Харесай

Най-голямата организация на военни ветерани в Гватемала подкрепи кандидата за президент Сандра Торес във вторник

От КРИСТОФЪР ШЕРМАН Associated Press, 15 август 2023 г., 5 :36 Ветерани в тълпата, които аплодираха и скандираха в отговор. Аревало шокира наблюдателите, когато спечели второто място на балотажа по време на първия тур на гласуването на 25 юни, тъй като неговата партия Seed Movement получи по-малко от 3%.

Гватемалците ще гласуват в неделя за Торес, който вече два пъти загуби на балотажи, или за новодошлия Аревало.

Пенсионираният полковник Едуин Гонсалес каза, че асоциацията представлява около 380 000 ветерани в Гватемала. „Говорим за важна електорална сила“, каза той.

Когато го попитаха защо асоциацията сега възхвалява Торес, след като работи срещу нея по време на две предишни кампании, Гонзалес каза, че тя е „по-добрият вариант“. Торес се отклони надясно от дните си като първа дама в лявоцентристкото правителство на тогавашния й съпруг Алваро Колом.

„Днес сме в момента, в който има двама кандидати и единият е заплаха“, каза Гонзалес, имайки предвид движението за семена на Аревало.

Главната заплаха, каза той, е възможността за еднополови бракове. Друг е, че редица гватемалски ветерани са били преследвани за военни престъпления по време на 36-годишната гражданска война в страната и те са загрижени, че администрацията на Аревало може да настоява повече.

“ Още веднъж ветераните излизат, за да спасят страната ни и ако трябва да се върнем към това, което бяхме преди (активна служба), за да защитим Гватемала, ще го направим“, каза Гонзалес.

Но не всички слушатели бяха убедени.

Седнал в задната част на открития двор, където Торес говори, Антонио Ернандес Лопес каза, че харесва Торес “ предложения да се направи повече за ветераните и да се защитят консервативните ценности на Гватемала, но каза, че ще прекара повече време в обмисляне и обсъждане със семейството си, преди да реши за кого ще гласува в неделя.

Пенсионираната 57-годишна армейска медицинска сестра каза, че му харесва, че Торес изглежда е противоположност на Аревало, но не вярва на всичко, което тя казва за опонента си, разпознавайки го като „политика“. Той също така се съмняваше дали Торес наистина би помогнала на ветераните, дори ако искаше, тъй като такава помощ ще трябва да мине през конгреса. не беше изгубен от него.

„Грозно е“, каза Ернандес.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР