Най-голямата опозиционна партия в Република Македония ВМРО-ДПМНЕ спира бойкота на

...
Най-голямата опозиционна партия в Република Македония ВМРО-ДПМНЕ спира бойкота на
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ спира бойкота, връща се в парламента

Най-голямата опозиционна партия в Република Македония ВМРО-ДПМНЕ стопира протеста на Народното събрание.

След съвещанията на Изпълнителния и на Централния комитет на партията водачът Християн Мицковски заяви, че депутатите от неговата парламентарна група се връщат в пленарна зала. " Разглеждахме опциите и методите, по които ВМРО-ДПМНЕ най-ефикасно може да се опълчи на това незаконно и неспособно държавно управление. С работата си в Народното събрание грубо ще се противопоставяме на всяка нездравословна и антидържавна политика. Първата крачка ще бъде избор на съмнение към кабинета, който не работи за положителното на страната и би трябвало да си върви колкото е допустимо по-скоро. Това държавно управление ще остане в историята на Македония като най-неспособното ", сподели Мицковски след съвещанието на управлението на партията.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ заяви, че работните групи на неговата партия и на ръководещия Социалдемократически съюз /СДСМ/ на премиера Зоран Заев са постигнали единодушие за по-голямата част от нужните промени, които би трябвало да бъдат осъществени, само че ВМРО-ДПМНЕ ще желае писмени гаранции за тяхното осъществяване.

БГНЕС напомня, че ВМРО-ДПМНЕ от предходната есен бойкотира работата на Народното събрание и не взе участие в съвещанията в пленарна зала. Бойкотът стартира след ареста на няколко депутати от партията, които са упрекнати за присъединяване в погрома на Народното събрание на 27-ми април предходната година. Тогава бяха пребити над 100 души. Сред тях бе и сегашният министър председател Зоран Заев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР