Най-голямата опозиционна партия в Гърция - Нова демокрация“ ще внесе

...
Най-голямата опозиционна партия в Гърция - Нова демокрация“ ще внесе
Коментари Харесай

Скандалът за новото име на Македония удари и Гърция! Настъпват смутни времена за кабинета на Ципрас

Най-голямата опозиционна партия в Гърция - „ Нова народна власт “ ще внесе избор на съмнение против държавното управление на премиера Алексис Ципрас, заяви Ройтерс. Поводът е съглашението за името на Македония, което Атина и Скопие оповестиха по-рано тази седмица.

Новината беше доказана от водача на партията Кириакос Мицотакис. Председателят на Народното събрание Никос Вуцис съобщи, че вотът ще бъде импортиран в 17:00 ч. локално време в четвъртък, незабавно след приключването на гласуването за промените от избавителния проект за Гърция.

Младшият съдружен сътрудник на държавното управление на Ципрас – партията „ Независими гърци “, също разгласи, че няма да поддържа съглашението за името, само че и няма да подхваща дейности за свалянето на ръководещия кабинет.

Управляващата коалиция има общо 154 места от общо 300-членния парламент на Атина.

Припомняме, че през вчерашния ден се стигна до напрежение сред президента и премиера на Македония. Срещата на премиера Зоран Заев и министъра на външните работи Никола Димитров с президента на Македония Георгe Иванов, на който двамата трябваше да го осведомят за пробива в договарянията с Гърция за името на страната, продължи едвам 120 секунди. След това водачът на кабинета в Скопие и ръководителят на македонската дипломация са били изгонени от резиденцията на президента.

Македонският президент е през днешния ден на посещаване у нас. Той се срещна с българския си сътрудник Румен Радев . Премиерът Бойко Борисов обаче анулира срещата си с него. " Не желаеме да се намесваме във вътрешните работи на нашата прилежаща страна. Нашата позиция е кардинална и е ясна, както и на цялата интернационална общественост. Ясна е и позицията на президента на Р Македония. Българското държавно управление не вижда смисъл да бъде употребявано във вътрешнополитическите диспути в Скопие, обясниха от пресслужбата на премиера.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР