Най-голямата онлайн социална мрежа в света, Фейсбук, се съгласи да

...
Най-голямата онлайн социална мрежа в света, Фейсбук, се съгласи да
Коментари Харесай

Фейсбук прие да си плати заради скандала с компанията Кеймбридж аналитика

Най-голямата онлайн обществена мрежа в света, Facebook, се съгласи да заплати санкция от 500 000 лири (643 000 долара) по дело, обвързвано със абсурда с компанията Кембридж Аналитика (Cambridge Analytica), като обаче не призна никаква наказателна отговорност по случая, съобщи Асошиейтед прес.
Глобата беше избрана от английския самостоятелен регулаторен орган, който следи да не се накърнява публичният интерес при разпространението на информация. Той стигна до извода, че обществената мрежа е употребила персонална информация на консуматори по непочтен метод, като я е разкрила и е дала достъп до нея на разработчици на онлайн приложения, без да е налице осведомено единодушие на потребителите, оповестява Българска телеграфна агенция.
Facebook акцентира, че английската работа по информация не е разкрила, че данните в действителност са били трансферирани на Кембридж Аналитика, измежду чиито клиенти през 2016 година е бил и Доналд Тръмп по време на акцията си за президентските избори в Съединени американски щати.
Юрисконсултът на Facebook Хари Кинмонт сподели, че компанията е " направила огромни промени " в платформата след този случай и " доста лимитира информацията, до която разработчиците на приложения биха имали достъп "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР