Най-голямата онкологична болница у нас започва изграждането на нова модерна

...
Най-голямата онкологична болница у нас започва изграждането на нова модерна
Коментари Харесай

Изграждат нова модерна клиника по химиотерапия в столичната онкологична болница

Най-голямата онкологична болница у нас стартира построяването на нова съвременна клиника по химиотерапия. Това заяви шефът ѝ по време на доклада за миналата година. Онкологичната болница означи позитивни резултати от активността си. Приходите по здравна каса са се нараснали с близо милион повече спрямо 2017 година През предходната година най-вече пациенти са минали през клиниките по химиотерапия и лъчелечение.

София

Новата разширена клиника по химиотерапия ще бъде с обща повърхност 700 квадратни метра. Два от етажите в сегашната онкологична болница, които сега не се употребяват, ще бъдат ремонтирани и оборудвани, тъй че изискванията да дават отговор на тези в чужбина.

доктор Стефан Константинов, шеф на УСБАЛО: Сградата е строена 50-те години на предишния век и не предлага тази функционалност, каквато днешно време хората чакат. Налагаше се пациентите да бъдат одобрявани на едно място, по-късно да вървят на друго място да се записват, а на трето място започваше самото лекуване.
За новата клиника министерството на опазването на здравето е отпуснало 1,3 млн. лева Със средствата ще се обезпечат и нови болнични кревати, столове за химиотерапия и съоръжение, належащо за лекуването.

доктор Стефан Константинов, шеф на УСБАЛО: Ние разполагаме с всички медикаменти, които са позволени в България, имаме положителни експерти, само че за лекуването е доста значимо хората да бъдат сложени в удобна среда.
Очаква се новата клиника да проработи през втората половина на годината. А шефът на болничното заведение означи, че както през предходната година, по този начин и през тази, ще основават още по-добри условия за лекуването на пациентите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР