Най-голямата офшорна вятърна електроцентрала вече може да се види от

...
Най-голямата офшорна вятърна електроцентрала вече може да се види от
Коментари Харесай

Най-голямата офшорна вятърна централа е почти готова. И тя ще захранва 1 милион семейства

Най-голямата офшорна вятърна електроцентрала към този момент може да се види от източния бряг на Англия, а до завършването ѝ остава още малко време.

Разположеното на 120 километра от Йоркширския бряг Hornsea One ще създава задоволително сила, с цел да зарежда 1 милион британски фамилии откакто проработи през 2020 година.

Проектът покрива повърхност по-голяма от Малта със своите 174 7-мегаватови вятърни турбини, които са високи по 100 метра всяка. Дори едно завъртане на една от тези турбини може да обезпечи ток за през целия ден за едно семейство, настояват от датската енергийна компания Orsted, която работи по него.

Hornsea One ще помогне на Англия да реализира задачата си за генериране на една трета от потребяваното на Острова електричество от вятърни централи. От управляващите в страната желаят да реализират това до 2030 година, написа CNN Business.

Компанията Orsted има други 25 приключени плана за офшорни вятърни централи в Европа, Съединени американски щати и Азия. Обединеното кралство е най-големият пазар в този сегмент, като компанията ще влага там 12 милиарда паунда или 15 милиарда $ до 2020 година.

Веднъж щом бъде приключена Hornsea One ще има потенциал от 1,2 гигавата електричество. Това значи, че тя ще създава два пъти повече ток от актуалната най-голяма офшорна вятърна централа. Това е Walney Extension, която също е построена от датската компания. Тя ще намира в Ирландско море.

През идващите години ще бъдат приключени още 2 етапи от плана. С построяването на Hornsea Two потенциалът ще бъде задоволителен за зареждането на 1,6 милиона фамилии, а със завършването на HornseaThree ще могат да се зареждат над 2 милиона фамилии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР