Най-голямата офшорна платформа за добив на петрол в Азия завърши

...
Най-голямата офшорна платформа за добив на петрол в Азия завърши
Коментари Харесай

Най-голямата офшорна платформа в Азия завършва инсталацията на плаващ кораб

Най-голямата офшорна платформа за рандеман на нефт в Азия приключи своята плаваща апаратура в устието на река Джудзян в южната китайска провинция Гуандун, заяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (China National Offshore Oil Corp) - компанията оператор на платформата.

Платформата Ънпин 15-1, висока към 160 метра и тежаща над 30 000 тона, е най-тежката и най-добре оборудваната петролна платформа в Азия. Завършването на надводната апаратура значи, че опциите на Китай за планиране, създаване и монтаж на офшорни уреди за рандеман на петрол и газ от огромен мащаб са достигнали одобрените интернационалните стандарти, съобщава .

Ънпин 15-1 е огромно офшорно оборудване, осигуряващо работата на клъстера от нефтени залежи Ънпин, който ще включва четири офшорни сондажни платформи за взаимно създаване на шест нови нефтени залежи.

Пиковият дневен рандеман на нефт ще доближи към 5 000 тона през втората половина на тази година, когато планът бъде пуснат в деяние и се чака да внесе спомагателен подтик в икономическото развиване на региона на Големия залив Гуандун-Хонконг-Макао, като в същото време в допълнение спомага за гарантиране на енергийната сигурност на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР