Най-голямата модна компания в света - испанската Inditex, е взела

...
Най-голямата модна компания в света - испанската Inditex, е взела
Коментари Харесай

Собственикът на Zara затваря 100 магазина Pull&Bear, Bershka и Stradivarius на ключов потребителски пазар

Най-голямата фешън компания в света - испанската Inditex, е взела решение да затвори близо 100 магазина в един от водещите потребителски пазари в света и да се насочи повече към онлайн търговията.

Собственикът на марката Zara ще предприеме такива стъпки с физическите си обекти на марките Pull&Bear, Bershka и Stradivarius в Китай. Целта на компанията е по този метод да успее да се концентрира върху по-младите консуматори и техните изменящи се привички за извършване на покупки, написа изданието.

Според информацията общо 93 магазина на компанията ще бъдат затворени. 37 от тях са на марката Pull&Bear, 34 - на Bershka и 22 - на Stradivarius.

Успоредно с концентрирането върху онлайн търговията от Inditex възнамеряват да тестват и други варианти за търговия, като лайф стрийминг покупки и стратегии за извършване на покупки в платформата WeChat.

През лятото на предходната година президента на стилния колос Пабло Исла показа проект за развиването на бизнеса за годините 2020-2022. Тогава той уточни, че компанията ще разшири доста цифровото си наличие, като възнамерява да влага 1 милиарда евро за тази цел.

Планът планува още към 25% от покупките на марките в групата да бъдат онлайн през 2022 година при дял към 14% през 2019 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР