Най-голямата криптовалута в света - биткойнът достигна нова най-висока стойност

...
Най-голямата криптовалута в света - биткойнът достигна нова най-висока стойност
Коментари Харесай

Биткойнът с нова най-висока стойност от година насам

Най-голямата криптовалута в света - биткойнът доближи нова най-висока стойност за последните 13 месеца, откакто удари цена от 9367 $. Това е над предходния пик на биткойна от края на май от 9068 $. За последно най-голямата криптовалута се търгуваше на по-високи цени на 8 май 2018 година.
Причината за последния растеж на биткойна, която се акцентира от анализаторите, е оповестяването на плана на Фейсбук за лична криптовалута, което ще се състои във вторник. Всъщност това би бил още един мощен съперник на биткойна, само че наподобява трейдърите харесаха концепцията за насочването на внимание и средства към различни валути. Предполага се, че планът на Фейсбук е подсилен от Visa, Uber и Spotify, само че повече елементи за него ще можем да разберем във вторник.
Все отново е добре да отбележим, че най-голямата криптовалута стартира годината в много минорно въодушевление и на цени от към 3780 $. По-малко от 6 месеца по-късно биткойнът към този момент коства 9367 $, което е растеж от съвсем 150%.
След спукването на балона в края на 2017 година, трябваше да измине към 1 година, с цел да може биткойнът да достъгне дъно и слабите играчи да излязат от пазара, съобщи Димитър Цонев самостоятелен финансов специалист.
“Аз имам вяра в криптовалутите, само че не съм човек, който влага в тях, а виждам да ги търгувам бързо и краткосрочно. Не обичам да купя нещо и да го оставя да стои”, показва той.
Според Цоев най-хубавите криптовалути са първите 5 по пазарна капитализация. При останалите, които нямат толкоз огромна история, пазарът е нерешителен, защото е нов и разрастващ се. Биткойнът, етера, рипъла и лайткойнът имат много положително бъдеще.
На криптопазара следим доста оптимизъм. Биткойнът може да доближи даже цена от 10 000 $, само че няма да забележим тази агресия, която видяхме преди няколко години, счита Димитър Цонев.
Повечето пари, които влязоха на криптопазара от началото на годината са по-скоро от институционални, в сравнение с от по-малки вложители. По-малките вложители и трейдъри евентуално ще се включат, когато биткойнът надвиши 10 000 $. Има много признаци, които демонстрират, че това повишаване е стабилно.
“Все отново заради доста бързи растеж можем да следим известно закъснение и консолидиране на пазара, само че чакам по-високи върхове през 2019 година”, съобщи Цонев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР