Най-голямата криптовалута Bitcoin може да достигне 50 000 долара тази

...
Най-голямата криптовалута Bitcoin може да достигне 50 000 долара тази
Коментари Харесай

Прогноза: Bitcoin ще струва 120 000 долара до края на 2024 г.

Най-голямата криптовалута Bitcoin може да доближи 50 000 $ тази година и 120 000 $ до края на 2024 година

Това предвиждат от Standard Chartered, като допълват, че скокът в цената може да насърчи " миньорите " да натрупат повече от предлагането.

Standard Chartered разгласява прогноза за 100 000 $ в края на 2024 година за биткойна още през април предвид на това, че по този начин наречената " крипто зима " е завършила.

Сега обаче, един от водещите валутни анализатори, Джеф Кендрик, съобщи, представен от Reuteres, че в този момент има 20% " растеж " на тази прогноза.

" Повишената доходност на Bitcoin значи, че може да се продават по-малко, като в същото време поддържат притока на парични средства, намалявайки чистото предложение на BTC и повишавайки цените ", се споделя в отчета.

Припомняме, че Bitcoin доближи 13-месечен връх, покачвайки се до 31 450 $, най-високото равнище от юни 2022 година насам.

Пазарните играчи отдават скока на новината, че американският колос за ръководство на активи BlackRock е подал заявление за борсово търгуван фонд за Bitcoin, проследяващ пазарната цена на базовия актив, показват от CNBC и прибавят:

 „ Въпреки че това може да е част от повода, изключителният растеж може да се отдаде и на различен фактор отвън потока от вести, свързани с огромните институции, които подхващат стъпки за приемане на Bitcoin или други цифрови активи ”.

" Дълбочината " на криптопазара - термин, който се отнася до способността на пазара да поеме относително огромни поръчки за покупка и продажба, през тази година се намира на доста ниски равнища.

В такива моменти, когато огромните играчи вършат поръчки за покупка или продажба на цифрови монети, цените могат да се движат мощно нагоре или надолу.

Това се случва даже в случай че въпросните поръчки не са толкоз огромни. По различен метод казано, „ дълбочината ” е мярка за ликвидността на даден пазар.

Именно ниската ликвидност, която е присъща за криптопазара от началото на 2023 година, частично стои и зад 80%-ния растеж на криптовалута №1 от началото на годината.

Друга забележителна характерност на сегашния криптопазар е ниският размер, който се търгува на тържищата, показва CNBC.

Според уеб страницата CoinGecko дневният размер на търговията с криптовалута е към 24 милиарда $, което е доста по-малко от общия размер на търговията с Bitcoin от над 100 милиарда $ по време на пика на криптопазара през 2021 година, когато цифровата валута доближи исторически връх от съвсем 69 000 $.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР