Най-голямата криптоборса в света - Binance, обяви, че ще блокира

...
Най-голямата криптоборса в света - Binance, обяви, че ще блокира
Коментари Харесай

Най-голямата криптоборса в света няма да блокира сметките на всички руснаци

Най-голямата криптоборса в света - Binance, разгласи, че ще блокира сметките на руснаци, против които има наложени наказания, само че няма “едностранно” да замразява сметките на всички съветски консуматори.

От борсата направиха това изказване, откакто вицепремиерът на Украйна прикани огромните тържища за криптовалути да блокират всички съветски потребителски сметки.

“Ние няма едностранно да замразим сметките на милиони почтени консуматори,” е декларирал представител на Binance пред CNBC.

“Криптовалутите имат за цел да дават по-голяма финансова независимост на хората по целия свят. Едностранна възбрана на достъпа на хората до техните криптовалути е в прорез с повода за съществуването на криптовалутите.”

В неделя вицепремиерът на Украйна Михайло Фьодоров помоли огромните криптоборси да блокират портфейлите на съветските консуматори.

“От основна значимост е да се замразят освен адресите, свързани с съветски и беларуски политици, само че и да бъдат саботирани елементарните консуматори,” написа Фьдоров в Twitter.

От Binance оповестиха, че “предприемат нужните стъпки, с цел да подсигуряват, че ще бъдат взети ограничения против тези, против които има наложени наказания, до момента в който в това време минимизират резултата върху почтените консуматори.”

“Ако интернационалната общественост разшири тези наказания, ние също ще ги използван по-агресивно,” съобщи представител на компанията.

Джеси Пауъл, основен изпълнителен шеф на Kraken - друга огромна криптоборса, написа в Twitter, че компанията “не може да замрази сметките на нашите съветски клиенти без правно съображение за това.”

От криптоборсата KuCoin са декларирали пред CNBC, че няма да замразяват сметки на съветски консуматори.

Платформата Dmarket, която разрешава на потребителите да търгуват с виртуални продукти от игри, разгласи, че е прекъснала “всякакви връзки с Русия и Беларус поради нашествието в Украйна”.

От компанията обявиха, че консуматори от Русия и Беларус към този момент не могат да се записват в Dmarket, а профилите на актуалните консуматори от тези две страни са блокирани.

Руската рубла е била отстранена като платежно средство от платформата, съгласно Dmarket, която се дефинира като “зародил се в Украйна стартъп.”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР