Най-голямата криптоборса в света - Binance, е обработил почти 346

...
Най-голямата криптоборса в света - Binance, е обработил почти 346
Коментари Харесай

Binance е обработила $346 млн. за разследваната криптоборса Bitzlato

Най-голямата криптоборса в света - Binance, е обработил съвсем 346 млн. $ в биткойни за борсата за цифрови валути Bitzlato, чийто създател беше задържан от американските управляващи предходната седмица по съмнение, че ръководи " машина за пране на пари ", демонстрират счетоводни данни, представени от Reuters.   На 18 януари Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи, че е обвинило съоснователя и мажоритарен акционер на Bitzlato Анатолий Легкодимов, съветски жител, живеещ в Китай, в ръководство на нелицензиран бизнес за продан на пари, който " подхранва високотехнологичната ос на криптопрестъпността ", като е обработил противозаконни средства на стойност 700 млн. $.   Според институцията при регистрация на нови консуматори Bitzlato " неведнъж им е разрешавала да дават информация, принадлежаща на " сламени " регистранти ".   Binance се оказва един от трите най-големи контрагенти на Bitzlato от позиция на количеството получени биткойни сред май 2018 година и септември 2022 година, сочи статистиката на Мрежата за битка с финансовите закононарушения към Министерството на финансите на Съединени американски щати (FinCEN), и единствената огромна организация в листата. Другите платформи, които са сключвали покупко-продажби с Bitzlato, са рускоезичният даркнет пазар Hydra, дребна криптоборса, наречена LocalBitcoins, и уеб страница за криптоинвестиции, наименуван Finiko, който FinCEN разказва като " хипотетична криптопонци скица, основана в Русия ".   
В коментар на новината, представител на Binance декларира пред Reuters, че платформата е " предоставила забележителна помощ " на интернационалните правоприлагащи органи, с цел да поддържа тяхното следствие против Bitzlato. Компанията се ангажира да " работи в съдействие " с правоприлагащите органи, само че отхвърля да даде детайлности за работата си с Bitzlato.
  От осведомителната организация показват, че не разполагат с доказателства, че преводите на Binance, LocalBitcoins или Finiko с Bitzlato, която Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разказва като " леговище за доходи от незаконна активност ", са нарушили някакви правила или закони. Но също по този начин цитират специалист, съгласно който статутът на Binance като един от главните контрагенти ще насочи вниманието на управляващите към нейните връзки с Bitzlato.   Binance е трансферирала над 20 000 биткойна, на стойност 345,8 млн. $ все още на прехвърлянето, в 205 000 преводи за Bitzlato сред май 2018 година и затварянето ѝ предходната седмица, сочат статистическите даннио на Chainalysis, представени от Reuters.   Трансфери на обща стойност от към 90 млн. $ са осъществени след август 2021 година, когато Binance разгласи, че ще стартира да изисква от потребителите да показват идентификационни данни за битка с финансовите закононарушения.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР