Най-голямата компания за петролни услуги в света няма планове да

...
Най-голямата компания за петролни услуги в света няма планове да
Коментари Харесай

Групата за петролни услуги SLB казва, че няма планове да напуска Русия

Най-голямата компания за петролни услуги в света няма проекти да напуща Русия две години след нахлуването в Украйна, макар натиска на Запада да ограничи потока от петродолари към Кремъл военна машина.

Оливие Льо Пеуч, основен изпълнителен шеф на SLB, сподели пред Financial Times, че компанията не е взела решение дали да последва двата си най-големи противника Baker Hughes и Halliburton при продажбата на интервенциите си в Русия и зачита своите контракти с клиенти.

„ Когато решим, ще го създадем обществено притежание, в случай че би трябвало. Но в този момент към момента няма решение “, сподели Le Peuch, запитан за проектите на основаната в Хюстън група.

„ Екипът там работи самостоятелно и мисля, че е зад завесата до известна степен. Ние пазиме нашите активи, това е наш приоритет. Ние пазиме нашите хора “, сподели той в изявление.

SLB, някогашна Schlumberger, се опълчва на натиска да напусне Русия от страна на украинското държавно управление и правозащитни групи, които настояват, че наличието на комп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР