Най-голямата компания за онлайн финансови услуги в света - Ant

...
Най-голямата компания за онлайн финансови услуги в света - Ant
Коментари Харесай

Китайски финансов гигант ще пробива в Европа чрез футбола

Най-голямата компания за онлайн финансови услуги в света - Ant Financial, следена от милиардера създател на Alibaba Group Джак Ма, подписа съглашение да стане формален дигитален портфейл за шампионатите на УЕФА.

Платежната система на компанията Alipay ще дава онлайн разплащания и други финансови услуги на европейската футболна централа до 2026 година, обхващайки към 420 мача, гледани от милиарди фенове.

Сделката утвърждава световния профил на Ant Financial, която обезпечава онлайн моловете на Alibaba и цифровите разплащания на стотици милиони китайски консуматори, написа Bloomberg.

Ма, който е разпален футболен почитател, се пробва да разшири отпечатъка на Alipay в чужбина, частично като наблюдава вълната на туристите в страната, само че се изправи пред огромен проблем, когато регулаторите в Съединени американски щати блокираха опита на Ant да купи Moneygram International.

 Администрацията на Тръмп блокира договорка на Джак Ма за $1,2 милиарда
Администрацията на Тръмп блокира договорка на Джак Ма за $1,2 милиарда

MoneyGram трябваше да премине в китайски ръце

УЕФА, от своя страна получава високопрофилен сътрудник, който може да й помогне да доближи до спомагателни аудитории в Китай.

Китайската компания може да " помогне на УЕФА да доближи и да взаимодейства с евентуална милиардна публика в Азия. Alipay ще предложи на футболните почитатели прекарване с цифровите разплащания, употребяващи мобилни телефони и други софтуерни нововъведения както онлайн, по този начин и на място ", сподели в изказване основният изпълнителен шеф на Ant Financial Ерик Джинг.

 Ant Financial скоро може да коства повече от топ 3 на банките в Европа
Непознатата финтех компания, която скоро може да коства повече от топ 3 на банките в Европа

Тя възнамерява да набере пресен капитал и по този начин може да доближи $100 милиарда капитализация

Азиатските компании като Ant са в челните редици на световните финансови технологии, водейки до използването на от ден на ден мобилни телефони в района. В Китай и Индия, най-многобройните народи в света, повече от половината възрастни консуматори, дейни онлайн, настояват, че постоянно употребяват финтех услуги, съгласно изследване на Ernst & Young от 2017 година

Ant е водач в китайските цифрови разплащания, изпреварвайки с малко платформата WeChat Pay на Tencent Holdings. Родена от онлайн платежна система на Alibaba, компанията се трансформира във финансов колос с пазарна стойност от 150 милиарда $, надминавайки потвърдени имена в сектора като Goldman Sachs Group и Morgan Stanley.

 Компания на Alibaba набра невиждано до момента финансиране
Компания на Alibaba набра невиждано до момента финансиране

Ant Financial получи $14 милиарда $

Системата Alipay и нейните световни сътрудници имат 870 милиона консуматори и обработваха по 256 000 транзакции в секунда през предходната година.

Компанията употребила известността на платежната система, с цел да се разшири във всичко: от ръководство на активи до обезпечаване, установяване на кредитен рейтинг и кредитиране. Ant Financial набра към 14 милиарда $ в последния кръг на финансиране, с които ще си обезпечи разширение на бизнеса в Югоизточна Азия и други пазари в чужбина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР