Най-голямата измама в телевизионния формат Стани богат“ завършва с арест.

...
Най-голямата измама в телевизионния формат Стани богат“ завършва с арест.
Коментари Харесай

Майор измамил „Стани богат“. Грабнал милион с покашляния от публиката

Най-голямата машинация в телевизионния формат „ Стани богат “ приключва с арест. Мини сериал сподели скандалния случай. Лентата е снимана по действителни събития, които са се случили в английската версия. „ Аферата „ Стани богат “, основан на най-скандалния случай в над 22-годишната история на телевизионната игра.

Сериалът споделя за Чарлз Инграм – някогашен майор от английската войска, който провокира голям скандал, откакто печели 1 милион паунда в „ Стани богат “, само че по-късно е махленски в машинация.

Майор Чарлз Инграм въобще не си пада по викторини, само че за брачната половинка му Даяна и шурей му Ейдриън това е метод на живот. Двамата сбъдват фантазията си и вземат участие в именитото шоу „ Стани богат “, само че се провалят и отпадат прекомерно рано. Единственото, което им остава, с цел да се избавят от затрудненото си финансово състояние, е да запишат нищо неподозиращия Чарлз.

Бившият майор е определен и се принуждава да се появи в ефир, само че в първата вечер от играта си (9 септември 2001 г.) се оправя извънредно криво-ляво. Във втората вечер обаче Чарлз минава с лекост през всички въпроси и печели огромната премия от 1 милион паунда. Продуцентите намират „ знанията “ му за съмнителни и ги свързват с невъобразим до момента опит за машинация, обвързван с покашляния от публиката.

Продуцент в първите години на телевизионния форма е Колман Хътчисън. Той си спомни за случая с Чарлз Инграм и по какъв начин са го хванали, че мами.

„ Държеше се доста по-различно от множеството участници. Когато другите стигнат 12-и, 13-и, 14-и въпрос, в случай че не са изцяло уверени в верния отговор, се отхвърлят и вземат парите, тъй като другояче ще изгубят доста огромна сума. Той стартира към 12-и въпрос, при появяването на който сподели „ Не знам отговора на въпроса “. Вече беше изчерпал жокерите, само че
сподели „ Нека си помисля “ и стартира
да изрежда отговорите. „ Може би е този, не мисля, че е този “ и все си мислехме, че няма да поеме риска, тъй като има заплаха да изгуби толкоз доста пари. А той поемаше риска и все успяваше. Едва при наново преслушване на записа още същата вечер започнахме да виждаме нещо необичайно. Някой кашляше в публиката! Той споделяше, че не е уверен кой е отговорът и споделя „ Не считам, че е А, не съм сигурен за Б… “ и се чуваше кашляне. Някой в студиото кашляше, когато споменеше правилния отговор. Обадихме се в полицията. Имайте поради, че по това време наградният фонд се събираше от аудиторията. Когато се опитваха да се запишат за присъединяване, плащаха по една лира. И тези милион лири награден фонд бяха набрани от средствата на публиката. Трябваше да има правдивост. Заведохме дело, осъдиха го и както се споделя – останалото е история “, показа той през септември в ефира на bTV.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР