Най-голямата и силна европейска икономика - Германия, потвърди лидерската си

...
Най-голямата и силна европейска икономика - Германия, потвърди лидерската си
Коментари Харесай

Германия поведе Европа към края на дизела

Най-голямата и мощна европейска стопанска система - Германия, удостовери лидерската си позиция и поведе Европа към възбрана на дизеловите коли.

Решението на висшия съд в Лайпциг, което даде правото на локалните управляващи да постановат сходни ограничавания, имаше незабавен резултат. Хамбург стана първият немски град, който ще забрани старите дизели, с цел да увеличи качеството на въздуха.

Ограничението, засягащо 12 милиона автомобила в Германия, наподобява повече от целесъобразно, защото 70 гpaдa в страната oтчитaт твъpдe мpъceн въздyx, нaдвишaвaщ разрешенитe нивa.

Но то проправя пътя и за други европейски градове да забранят тези коли и кара доста хора да си зададат въпроса какво е бъдещето на дизеловото гориво.

Забраната не е моментална и няма да забележим неотложно събаряне на замърсяващите коли от пътищата, само че тя ускорява натиска върху автопроизводителите и държавните органи да се оправят с възходящата рецесия.

Големите автомобилни компании от няколко години усещат тази наклонност, което ги подтикна да влагат милиарди в развиването на електрическите автомобили.

 

цялата публикация чети тук
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР