Най-голямата химическа компания в света - германската BASF, обмисля постоянни

...
Най-голямата химическа компания в света - германската BASF, обмисля постоянни
Коментари Харесай

Най-големият химически концерн в света забуксува

Най-голямата химическа компания в света - немската BASF, обмисля непрекъснати ограничения за икономисване на разхода си в Европа, поради високите цени на силата, застрашаващи нейната конкурентоспособност. Това стана ясно от изказване на основният изпълнителен шеф и предприемач Мартин Брудермюлер, представен от Oilprice.

По думите му несигурността, която идва от големия брой регулации, планувани от Европейски Съюз, тежат на химическата промишленост.

" Тези предизвикателни условия в Европа заплашват интернационалната конкурентоспособност на европейските производители и ни принуждават да приспособяваме структурите на разноските допустимо най-бързо и и за непрекъснато. Като компания, би трябвало да действаме в този момент ", разяснява Брудермюлер.

Според него програмата на BASF за икономисване на разноски цели да отбрани а средносрочната и дълготрайната конкурентоспособност в Германия и Европа.

Проблемите на химическия тръст идват като предупредителни знаци за загуба на конкурентоспособност на европейската промишленост в дълготраен проект, поради скока на разноските за сила през последните месеци.

Друг химически колос, немският производител на полимерни материали Covestro разгласи, че също се бори с високите цени на силата и суровините, които повлияха на облагите му през третото тримесечие.

" През третото тримесечие на 2022 година резултатите бяха повлияни от високите цени на силата и суровините в лицето на актуалната европейска енергийна рецесия ", коментирана от компанията Covestro.
 След като затвори цех, най-голямата компания за алуминий в Европа желае санции за съветски метали
След като затвори цех, най-голямата компания за алуминий в Европа желае санции за съветски метали

Доставките на съветски алуминий сега не са обект на наказания в Съединени американски щати и в Европа

Европейската индустрия е ударена от възходящите енергийни разноски дотолкоз, че някои фабрики лимитират или стопират производството, губят световни пазарни дялове и рискуват трайни вреди върху конкурентоспособността на Европа.

Нарастващите разноски за природен газ и електрическа енергия доведоха до скок в оперативните разноски за всички промишлености - от производството на стомана и автомобилостроенето до текстила и облеклото. Производителите няма огромен избор, с изключение на да лимитират, затварят или реалокират производството, само че по този метод те рискуват в никакъв случай повече да не отворят още веднъж в Европа, свивайки конкурентоспособността на Европейски Съюз, в това число в промишленостите, които са от решаващо значение за енергийния преход.

Неотдавна норвежката компания за алуминий Norsk Hydro ограничи производството в две топилни предприятия в Норвегия, поради пониженото пазарно търсене и през август разгласи, че ще затвори алуминиевото оборудване Slovalco в Словакия.

Norsk Hydro ръководи най-големият цех за примитивен алуминий в Европа и през вчерашния ден стана ясно, че е призовала за налагане на наказания на съветските метали, на фона на обстановка,в която европейските производители понижават производството, с цел да се оправят с възходящите разноски за сила.

" Европейските предприятия за алуминий в действителност страдат от войната ", разяснява основният изпълнителен шеф на компанията Хилде Мерете.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР