Най-голямата група за финансови услуги на Норвегия - DNB, е

...
Най-голямата група за финансови услуги на Норвегия - DNB, е
Коментари Харесай

Отрицателните лихви снижават таксите за управление на активи

Най-голямата група за финансови услуги на Норвегия - DNB, е напът да вгорчи живота на съперниците си като ореже комисионните за следващ път. Поделението за ръководство на активи - DNB Asset Management, което се разпорежда от Осло с 600 милиарда норв. крони (67 милиарда щ. долара), към този момент намали таксите за вложения в няколко взаимни фонда през февруари и по този метод извоюва по-голям дял от бизнеса за дребни финансови услуги в най-богатата скандинавска страна - 32.2% през май против 29.8% в края на март 2018-а. Мярката значи по-малки облаги и по-ниски цени за целия сегмент на за дребни капиталови услуги.

Стратегията на DNB Asset Management е последният "оръдеен залп " в ценовата война на бранша. Дигиталната банка Sbanken намали цените за обслужване на повече от 400 фонда през август. Други финансови дистрибутори като Nordnet пък обмислят нови ценови модели.

Управлението на активи се обрисува като основен метод за банките да печелят повече в изискванията на ниски лихвени проценти, които вършат обичайна банкова активност по-сложна. С навлизането на повече компании на пазара обаче конкуренцията става по-интензивна и подяжда облагите.

Натискът върху приходите в бранша на ръководство на фондове и по-високите разноски за угаждане на условията на финансовите регулатори постановиха известни консолидации в Скандинавия. Норвежката финансова компания Storebrand купи през 2017-а компанията за ръководство на взаимни фондове Skagen. А през предишния месец самостоятелният шведски управител Carnegie Fonder закупи шведските фондове на скандинавското сдружение за ръководство на активи Alfred Berg. Очакванията на финансовите специалисти са, че консолидацията в бранша ще продължи.

Що се отнася до бизнеса за частни банкови услуги, който ръководи персоналните положения на богаташите, прогнозата е за продължение на растежа от последните три-четири години, оценен като най-силен за финансовия бранш на Норвегия. А банковият отличник на страната - DNA, има капацитет да се възползва от него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР