Най-голямата грешка на БСП ще бъде ако подкрепят Демократична България“,

...
Най-голямата грешка на БСП ще бъде ако подкрепят Демократична България“,
Коментари Харесай

Близнашки: БСП да не се хваща на хорото на Хр. Иванов

Най-голямата неточност на Българска социалистическа партия ще бъде в случай че поддържат „ Демократична България “, тъй като едно е да искаш оставка на държавното управление, друго е да подкрепяш партия, която желае да сковава работата на прокуратурата и по този метод да се опита да унижи страната. Това съобщи проф. Георги Близнашки в студиото на " България он ер " в коментар за предстоящите митинги през есента против единствения претендент за основен прокурор - Иван Гешев.

Подобни дейности наливат масло за тирания под формата на президентска република и занапред би трябвало да е ясно, че който желае този диалог желае мощна власт и желязна ръка, добави Близнашки и даде за образец соцдепутата Явор Божанков, който " инцидентно попаднал в политиката " в този момент стартира хрумвания за американски модел в правосъдната система.

Според Близнашки от концепцията на Иван Гешев лъха прагматизъм и той не е влезнал в минното поле на политиците, както го укоряват.  Напротив той провокира диалог по въпроси, за които се желае стратегическо решение. Един от тях е отсъствието на новия углавен кодекс, който по този начин или другояче не можа да бъде признат по време на прехода.

Как да има възприятие за правдивост българинът в този момент, в случай, че се смени цялата ценностна система, а по този начин и не се вкараха разпоредбите за новите закононарушения, попита Близнашки. Той напомни, че в навечерието на 30-годишнината от началото на прехода нямаме национална тактика по огромните въпроси, не успяхме да стабилизираме демокрацията и властта не се упражняваше от способени хора. Затова и остава чувството, че страната ни е като транспортен съд без котва, влачи се по течението на реката и не знаем дали или по кое време ще се разбие.

Според Близнашки следва огромният диалог за българския преход, в който кукловодите сътвориха олигархия, която желаеха да управляват, само че тя от дълго време излезе от надзор.

Той счита, че политическата обстановка през есента ще бъде много напрегната, само че не чака огромна смяна, тъй като опозицията е разединена. Няма подозрение, че в случай че левицата завоюва изборите за София това ще бъде огромен пробив, сподели Близнашки, само че добави: " Независимо, че социолозите я предизвикват, Мая Манолова си дава сметка какъв брой ще й е комплицирано. Не е изключена дясна поддръжка за Манолова, само че на тези партии ще им се наложи по-късно да се разделят с доста поддръжници. Същото ще коства и на Българска социалистическа партия, тъй като още веднъж ще се повдигне въпросът за връзката сред Корнелия и Костов, поради нейното минало. "

Според Близнашки е рано да се вършат безапелационни прогнози, само че истината е, че Българска социалистическа партия нямат мощен претендент в Своите редици за София и би трябвало да разчитат на фигури, които са отвън партията и вършат всичко допустимо да се дистанцират от нея. Вече го няма ентусиазмът за победа, както беше преди евроизборите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР