Най-голямата градина с лалета в света отвори врати за посетители

...
Най-голямата градина с лалета в света отвори врати за посетители
Коментари Харесай

Най-голямата градина с лалета в света чества 75-ти юбилей

Най-голямата градина с лалета в света отвори порти за гости на 21 март за 75-ото си издание, като се чака стотици хиляди хора да се насладят на зашеметяващото многообразие от цветовете на седем милиона луковици в западния холандски град Лисе.


В парк " Евкенхоф ", югозападно от Амстердам, в сърцето на " страната на луковиците ", на повърхност от 32 хектара са ситуирани милиони лалета във всички цветове, както и други цветя.

Паркът е известна туристическа атракция - 1,4 млн. гости през предходната година - и претендира да е едно от най-фотографираните места в света.

" За пръв път съм тук и съм толкоз разчувствана, че ще стана очевидец на 75-годишнината ", споделя Росел Брюър, 41 година

Специално за случая тя си беше купила розова рокля, бродирана с лалета.

" Тук е в действителност готино. Харесва ми по какъв начин мирише въздухът ", прибавя Кам Ъптън, който за първи път посещава града и е родом от Колорадо.

37-годишната Ниша Касилия-Равиндран от Индия сподели, че е " малко разочарована ", тъй като доста от лалетата към момента не са цъфнали изцяло.

" Надяваме се да отидем и до полетата с луковици на открито, с цел да забележим някои лалета ", споделя тя пред Агенция Франс Прес.

Кеукенхоф води началото си от 1949 година, когато група експортьори и производители на луковици го откриват като витрина за своята продукция.

Освен туристите от над 100 страни, той се оказва прелъстителен и за кралските особи, като крале и кралици от няколко европейски страни са участвали на тържественото разкриване на сезона през годините.

Тази година измежду многочислените акценти на ревюто са златистожълто лале, кръстено на крал Чарлз III и музикална приказност в чест на 75-годишнината на Keukenhof с присъединяване на холандската оперна певица Летисия Герардс./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР