Най-голямата германска кредитна институция Дойче банк (Deutsche Bank AG) е

...
Най-голямата германска кредитна институция Дойче банк (Deutsche Bank AG) е
Коментари Харесай

Deutsche Bank уволнява още 1400 служители от оперативния си отдел

Най-голямата немска кредитна институция Дойче банк (Deutsche Bank AG) е на път да редуцира в допълнение 1400 чиновници от оперативното си поделение, следвайки проект за още по-рестриктивна финансова политика заради най-новите covid-мерки в Германия, заяви вестник " Ханделсблат " (Handelsblatt), представен от БНР. 

В композиция с предходните съкращения на работни места, водещата банкова институция възнамерява да понижи броя на щатните чиновници в отдел " Операции " от 6300 на към 4000 до края на 2022 година. 

С изключение на краткотрайните длъжности, общият брой на банковите чиновници би трябвало да бъде понижен до 5400 през тази година. 

Според информацията на " Ханделсблат " дигитализацията и автоматизацията на процесите също ще повлияят върху свиването на щата на хората, работещи в оперативната звено. Преди това Deutsche Bank е решила да понижи броя на хората, работещи в главните й офиси, с 350 от общо 1000 чиновници. 

Последните оповестени финансови резултати демонстрират, че капиталовата банка е на път да извърши всички свои финансови и стратегически цели. Резултатите за последното тримесечие на 2020 година би трябвало да бъдат показани при започване на февруари. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР