Най-голямата германска банка Deutsche Bank изглежда е отговорна за повече

...
Най-голямата германска банка Deutsche Bank изглежда е отговорна за повече
Коментари Харесай

Досиетата FinCEN: Deutsche Bank участвала в над половината от съмнителните транзакции за 2 трлн. долара

Най-голямата немска банка Deutsche Bank наподобява е виновна за повече от половината транзакции на съмнителни средства за общо над 2 трлн. $, излиза наяве от ифнормация от изтекли документи от министерството на финансите на Съединени американски щати, предава Си Ен Би Си, цитирайки „ Дойче веле “.

Документите демонстрират, че в интервала 1999 – 2017 година транзакции на стойност 1,3 трлн. $, маркирани като подозрителни, са минали през Deutsche bank.

Изтеклите документи съдържат отчети за съмнителна активност на банки и финансовите институции, показани на Мрежата за следствие на финансови закононарушения към американското министерство на финансите (FinCEN). Оттук идва и името на случая „ Досиетата FinCEN ".

Финансовите компании са задължени по закон да уведомяват регулаторите, когато засекат подозрителни действия, като да вземем за пример пране на пари или нарушавания на наказания. Тези отчети обаче не съставляват безусловно доказателства за незаконна активност.

В изказване, оповестено на уеб страницата на банката, Deutsche bank завявява, че случаите от изтеклите документи „ към този момент са били разследвани и са довели до решения на регулаторите, в които съдействието и предприемането на ограничения от страна на банката са били маркирани. “

От Deutsche bank също по този начин акцентират, че са „ отделили обилни запаси за стягане на контрола “ и че са „ фокусирани върху осъществяването на своите отговорности и отговорности “.

Това не е първият случай, в който се появяват изказвания, че немската банка нарушава американски наказания. През 2015 година Deutsche Bank се съгласи да заплати санкция в размер на 258 млн. $ поради присъединяване си в транзакции със глобени от Съединени американски щати страни като Иран, Сирия, Либия, Судан и Мианмар, напомня „ Дойче веле “. Според изтеклите документи обаче банката е траяла работата си по подозрителните транзакции и след 2015 година  

Разкритията за съмнителни преводи на обща стойност 2 трлн. $ са резултат от взаимно следствие на 110 медии в 88 страни.

Американската медия „ Бъзфийд нюз " е получила изтеклите документи и ги е споделила с Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ), като по този метод е дала опция за следствието, в което са взели участие английските Би Би Си и Ен Ди Ар, както и " Зюддойче цайтунг " в Германия.

В над 2000-те изтекли отчета за интервала 2000-2017 година в съмнителна активност са уличени още JP Morgan, Standard Chartered, Bank of New York Mellon, Barclays, Societe Generale и HSBC.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР