Най-голямата германска банка беше подложена на двудневен обиск заради разследване

...
Най-голямата германска банка беше подложена на двудневен обиск заради разследване
Коментари Харесай

Инвеститорите в Deutsche Bank се тревожат, че разследването ще блокира нужните реформи

Най-голямата немска банка беше подложена на двудневен обиск поради следствие за пране на пари

Още по тематиката
Deutsche Bank: 20 години дръзка игра, сенчесто банкиране и незадоволителни промени

Германският банков колос е пред заплахата да се разпадне две десетилетия след придобиването на американската Bankers Trust
3 дек 2018
Случаят " Danske Bank " може да провокира следствия на още банки

Членове на Народното събрание в Дания приканиха проверяващите да прегледат активността и на интернационалните банки в страната
1 дек 2018
Датската пералня

За интервал от девет години през естонските интервенции на най-голямата датска банка са били изпрани близо 200 милиарда евро задгранични средства
28 сеп 2018 Двудневният обиск и обновено следствие за пране на пари в Deutsche Bank вършат работата на новия изпълнителен шеф по-трудна. Това декларират топ вложители на банката пред Financial Times. Според тях единствената задача на Кристиан Зевинг е да обърне посоката на развиване на банката и да я изведе още веднъж на облага, като редуцира част от личния състав и преструктурира бизнеса. Сегашното следствие обаче ще заеме сериозна част от времето и ресурсите на Зевинг и борда.

Надеждите за смяна остават

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Трима топ вложители в Deutsche Bank декларират пред Financial Times, че изцяло имат вяра в Кристиан Зевинг при настоящето следствие на банката. Причината за следствието е, че към момента незнайни чиновници от поделението за ръководство на благосъстоянието на клиентите са подпомагали с години интервенции на офшорна компания, свързани с пране на пари. Разследването стартира за пръв път през 2016 година след изнасянето на информация от така наречен Panama Papers, когато Deutsche Bank е съдействала на управляващите. Преди да стане изпълнителен шеф, Зевинг е бил отпред на тъкмо това отделение на банката, само че е бил обширно тестван. Поне съгласно вложителите няма опасения, че основният изпълнителен шеф може да пострада от обиските.

Намаляло доверие

Истинският проблем е какво предизвиква това следствие на имиджа на банката, както и разпределението на време и запаси от страна на борда и Зевинг. След новините за двудневния обиск акциите на Deutsche спаднаха до рекордно ниско равнище, като в изявление пред Bild на Зевинг се наложи да отхвърля клюки за вероятно обединение с UBS заради влошаващото се финансово състояние на немската банка. Зевинг, чиято задача е да преобърне посоката на развиване на банката, се похвали, че в скоро време Deutsche ще бъде на облага за пръв път от 3 години.

До този миг Зевинг към този момент е съкратил над 2300 чиновници и се надява да свие личния състав с още 5000 души до края на 2019 година Това е част от повсеместен проект за преструктуриране на интервенциите на банката, който Зевинг разкри при назначението си през април тази година. Инвеститори се съмняват, че следствието ще отнеме от скъпото време на изпълнителния шеф, без значение дали е забъркан или не в абсурда, и по този метод ще бъдат възпрепятствани обещаните промени.

Ако бордът и основният изпълнителен шеф непрестанно би трябвало да потушават пожари, не е изключено банката да не може да реализира мечтаната възвращаемост на капитали от 4%, като анализатори предвиждат оптимално 2.5%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР