Най-голямата френска телекомуникационна компания Оранж (Orange) и седем бивши или

...
Най-голямата френска телекомуникационна компания Оранж (Orange) и седем бивши или
Коментари Харесай

Телекомуникационен гигант изправен пред съда

Най-голямата френска телекомуникационна компания Оранж (Orange) и седем някогашни или сегашни мениджъри са изправени пред съда по обвинявания в честен тормоз поради вълната от самоубийства на чиновници преди десетилетие, осведоми Асошиейтед прес.

Между 2007 година и 2010 година имаше 19 самоубийства, 12 опита за самоубийство и осем случая на тежка меланхолия измежду чиновниците на най-големия френски телефонен и интернет оператор. Компанията, която тогава се споделяше Франс телеком (France Telecom), преминаваше през стадий на съкращения на работни места и преструктуриране.

Процесът, който стартира през днешния ден пред парижки съд, е най-голямото дело във Франция, при което обвинявания в честен тормоз се насочат към цяла компания. Наказанието може да бъде затвор или санкция от 15 000 евро.

Бившият ръководител на управителния съвет Дидие Ломбар (на снимката) е измежду подсъдимите. Той отхвърли обвиняванията и твърди, че случаите не са свързани един с различен или със съкращенията на чиновници. Адвокатът му съобщи, че Ломбар не би могъл да е осведомен с проблемите в цялата обширна мрежа от чиновници на Франс телеком.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР