Най-голямата фирма за производство на млечни продукти в Китай -

...
Най-голямата фирма за производство на млечни продукти в Китай -
Коментари Харесай

357 млн. долара се изпариха загадъчно от огромна компания

Най-голямата компания за произвеждане на млечни артикули в Китай - Хюшан, която оперира от 1951 година, осъмна с големи финансови неналичия - към 357 млн. $ - на фона на изгубването на основния финансов шеф, който безусловно се изпари в края на март, откакто акциите на компанията се сринаха с повече от 91%. Шефката по финансите Джи Кан е неоткриваема от 21 март насам. Това е същият ден, в който, съгласно комапнията, главният акционер и общоприет шеф Ян Кей е научил, че не са изплатени банковите вноски по някои от заемите на компанията. Джи и Ян са женени. Последното местоположение на финансовата директорка е в Хонг Конг, откъдето е подаден и сигнал за нейното изгубване в края на март. Оттогава нейното месоположение е незнайно.

След изгубването на Джи Кан е било публикувано писмо от нейно име, в което се оповестява само, че " стресът от работата в последно време е дал своето отражение върху нейното здраве ", разкриват източници от компанията, представени от CNN.

Компанията Хюшан ръководи към 80 компании за произвеждане на мляко и е измежду най-големите концерни в региона в Китай. От март тя се намира в сериозна рецесия, след спада на акциите. Сега обстановката се задълбочава.

В понеделник от компанията направиха изказване, с което се установи, че Хюшан е трябвало да разполага с 2.9 милиарда юана (426 млн. долара) в банките, само че се е оказало, че са налични само 467 млн. юана или 69 млн. $.

От комапанията обявиха, че се пробват да схванат на какво се дължи " забележителното противоречие " в сумите.
Компанията прибавя и че е изправена пред " големи компликации " в подготовката на своя финансов доклад, тъй като съществени фигури от финансовия департамент липсват.

Един от хората, които биха могли да знаят какво се случва с изчезналите пари, е точно Джи Кан, изпълнителният финансов шеф, който е управлявал финансовите интервенции на Хюшан.

В края на март компанията разкри още проблеми, като да вземем за пример, че е изправена пред правосъдни дейности от страна на компания за ръководство на активи, която е поискала от хонгконгския съд да замрази активите на млекопреработвателната компания, на Ян и на неговата брачна половинка. От съда в Хонг Конг обаче са отхвърлили молбата.

Според следствие на американската капиталова компания Muddy Waters, осъществено още в края на предходната година, в Хюшан се правят злоупотреби и се заявяват подправени доходи.

Още през декември от компанията отхвърлиха отчета на Muddy Waters, наричайки обвиняванията " безпочвени " и заявявайки, че отчетът съдържа " явни фактологични грешки ".

След изгубването на Джи, девет от 10-те членове на борда на шефовете напуснаха компанията.

От Хюшан обявиха, че възнамеряват да наемат външна компания, която да проверява злоупотребите и финансовите проблеми. Ще бъдат разисквани също по този начин незабавни ограничения с кредиторите, с цел да се откри проект за разсрочване на задълженията.

Източник: webcafe.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР