Най-голямата енергийна компания в Румъния - OMV Petrom, обмисля разширяване

...
Най-голямата енергийна компания в Румъния - OMV Petrom, обмисля разширяване
Коментари Харесай

Най-голямата енергийна компания в Румъния иска да търси газ и нефт в България

Най-голямата енергийна компания в Румъния - OMV Petrom, обмисля разширение на активността отвън границите на страната, съобщи в изявление за локално издание Райнер Сийле, основен изпълнителен шеф на австрийската група OMV. Дружеството гледа по-специално към Казахстан и България за намирането на нови залежи от нефт и газ.

Сийле изрично отхвърли още слуховете за допустима взаимна работа сред Petrom и съветската група Gazprom. " Говорейки си за Румъния и Petrom, ние нямаме безусловно никакъв интерес да работим с тях нито в бизнеса, нито с замяна на акции ", съобщи изрично още Сийле.

Главният изпълнителен шеф на OMV уточни още, че управлението на Petrom готви нарастване на вложенията в Румъния през 2018 година През тази година групата ще вземе и дефинитивно решение по отношение на изследването на периметъра към блока " Нептун " в Черно море, където компанията работи дружно с щатската ExxonMobil.

" Има голям запас газ в плана " Нептун ", сподели още Сийле, допълвайки, че находището е толкоз огромно, че сигурно част от количеството ще бъде изнасяно отвън границите на Румъния. Той съобщи още, че тръбата BRUA, която ще свързва Румъния, България, Унгария и Австрия е значима за газовия план в ЧЕрно море и ще разреши износ към Западна Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР