Най-голямата досега в историята на Facebook хакерска атака беше разкрита

...
Най-голямата досега в историята на Facebook хакерска атака беше разкрита
Коментари Харесай

Етичен хакер: Последната атака срещу Facebook е инсценировка

Най-голямата до момента в историята на Фейсбук хакерска офанзива беше разкрита на 25 септември. Твърди се, че засегнатите са били 50 милиона души. В България 2,5 милиона консуматори са били „ изхвърлени ” от обществената мрежа.

Когато се появи подобен проблем, би трябвало да се огледа от разнообразни гледни точки. От позиция на Фейсбук това е най-голямата накърнимост, която в миналото е намирана в обществената мрежа. Моята версия обаче е, че е инсценировка, защото когато се случи хакерска офанзива, би трябвало да има някакви доказателства. Такива обаче няма ”, разяснява в „ Здравей, България ” етичният хакер Ростислав Петров.

По думите му задачата е да се замаже предходния огромен скандал, който се развихри към Фейсбук поради приключването на данни на потребителите на обществената мрежа.

„ Когато се е случила хакерската офанзива, никой не излезе да каже какъв брой профила са компрометирани и по какъв начин се е случило това. Не се споделя и за какъв брой време се е случила тя. Всички тези неща не са достоверни ”, на мнение е Петров.

Той изясни още, че профилът може да бъде хакнат по доста способи, даже и постоянно да си сменяме паролата. В този смисъл това не е гаранция за сигурност.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР