Най-голямата частна колекция от уиски ще бъде продадена на онлайн

...
Най-голямата частна колекция от уиски ще бъде продадена на онлайн
Коментари Харесай

Най-голямата частна колекция от уиски ще бъде продадена за близо 8 млн. паунда

Най-голямата частна сбирка от уиски ще бъде продадена на онлайн търг.

Повече от 3,900 бутилки ще намерят нов притежател, а общата сума на бутилките е сред 7 и 8 млн. паунда, написа Би Би Си.

В „ съвършената колекция” са включени редки малцови „ Макалън”, „ Баумор” и „ Спрингбанк”. Освен това се счита, че това е най-обширната частна сбирка, в която е показан целият искра на шотландските дестилерии от XX в.
Бутилка уиски се продаде за съвсем 2 млн. $ "Макалан " е "Свещения Граал " на уискито
Редките бутилки уиски са принадлежали на Ричард Гудинг, умрял през 2014 година и имал една от най-големите компании за дистрибуция на безалкохолни питиета. Бизнесменът събирал неповторимите „ находки” в продължение на 20 години.

Според фамилията му, Ричард се е стремял да сътвори „ Перфектната колекция” уиски, пътувайки постоянно до Шотландия с частния си аероплан в търсене на специфични бутилки от търгове и дестилерии.
Срив на вноса на американско уиски в Европейски Съюз поради комерсиалната война на Тръмп Производителите на бърбън в Съединени американски щати се притесняват, че обстановката може да се утежни
Специфичният микс от уискита включва бутилки от някои затворени дестилерии на Шотландия, като Stromness и Dallas Dhu. В него са показани и някои от най-търсените бутилки в света, в това число 60-годишният етикет " Макалън " 1926 Валерио Адами и 60-годишният Fine and Rare на " Макалън " 1926.

През октомври бутилка The Macallan 1926 бе продадена за близо 1,5 милиона паунда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР