Най-голямата частна авиокомпания в Индия Джет Еърлейс“ са прекъснали всички

...
Най-голямата частна авиокомпания в Индия Джет Еърлейс“ са прекъснали всички
Коментари Харесай

Индийската Джет Еърлейс отмени стотици полети, бори се за оцеляването си

Най-голямата частна самолетна компания в Индия „ Джет Еърлейс “ са прекъснали всички свои интернационалните полети, като се повдига въпроса дали компанията ще оцелее, предава Би Би Си.

Авиокомпанията е обременена с повече от 1 милиарда $ (765 млн. паунда) дълг и търси финансов избавител, с цел да избегне колапса.

Индийското държавно управление декларира, че са подхванати стъпки за обезпечаването на сигурността и компенсацията на всички пасажери, чиито полети са били анулирани.

Превозвачите в Индия би трябвало да поддържат флот от минимум 20 самолета, с цел да продължат да оперират по интернационалните дестинации.

В четвъртък самолетната компания разгласи, че още 10 самолета са с неплатени такси на лизинговите компании, а няколко локални медии, съобщили, че самолетната компания към този момент е останала с едвам 14 машини.

Иначе формалните данни са за флотилия от над 100 самолета, които обслужват 600 вътрешни и 380 интернационалните маршрута. До момента компанията не разяснява тематиката какъв брой авиона са ѝ останали.

Индийският министър на въздухоплаването Суреш Прабху написа, че неговото министерство ще " преразгледа въпросите, свързани с Джет Еърлейс " и ще " предприеме нужните ограничения, с цел да сведе до най-малко неудобството на пасажерите и да подсигурява тяхната сигурност ".

Според разнообразни отчети от Индия в петък самолетната компания е отменила всички интернационалните полети, включващи услуги за Европа и Азия.

В изказване от четвъртък летището на Сингапур съобщи, че „ Джет еърлейс “ е прекратила услугите си до и от Сингапур до по-нататъшно известяван.

Всички интернационалните полети на компанията, планувани да заминат в петък от Делхи до Сингапур, Лондон, Амстердам и два до Катманду, са анулирани, се споделя на уеб страницата на летището.

Според формалния уебсайт на летище " Хийтроу " в Лондон, полетите на превозвача в петък до Мумбай и Делхи няма да се осъществят.

Говорител на Хийтроу споделя:

" Ние сме наясно с тази обстановка и главният ни приоритет е да работим с нашите екипи за пътнически услуги, с цел да подкрепим засегнатите. Ние съветваме пасажерите да се свържат с самолетната компания за настояща информация. "

„ Джет еърлейс “ дължи пари на чиновници и снабдители, а през последните седмици са заземили самолети и са отменили хиляди полети, защото финансовото състояние се е влошило.

Авиокомпанията е учредена от Нереш Гоял преди повече от 25 години. Той и фамилията му имат 52% от нея. Консорциум от вложители, воден от Държавната банка на Индия (SBI), пое контрола над самолетната компания през март. Групата търси нов вложител за придобиване на дял от 75%. Крайният период за подаване на предложения беше продължен до петък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР