Най-голямата британска летищна група - Manchester Airports Group (MAG) -

...
Най-голямата британска летищна група - Manchester Airports Group (MAG) -
Коментари Харесай

Британската летищна група MAG обжалва решението на КЗК за концесията на летище София

Най-голямата английска летищна група - Manchester Airports Group (MAG) - приготвя тъжба против решението на Комисия за защита на конкуренцията за отдаването на концесия на Летище София. 

Кoнcopциyм " Coф ĸънeĸт ", в ĸoйтo aĸциoнepи ca фoндът Меrіdіаm и aвcтpийcĸaтa cтpoитeлнaтa ĸoмпaния Ѕtrаbаg в партньорство с oпepaтopa нa лeтищeтo в Mюнxeн бе определен да бъде концесионер за идващите 35 години в конкуренция с четирима други претенденти измежду които бе и MAG.

Британската летищна група удостоверява, че към момента има интерес към летище София и има вяра, че нейната оферта е най-хубавата за България от позиция на дълготрайни стопански изгоди за цялата страна. Офертата на MAG за ръководство на летището включва най-високата препоръчана инвестиция (от 1.5 милиарда евро), която е 2.5 пъти повече от тази на класирания преди всичко претендент, показват от консорциума като претекст за решението си да оспорят произнасянето на Комисия за защита на конкуренцията по договорката.

За първи път, консорциумът показа през днешния ден и визуализация на плана си за развиване на Терминал 3. Изображенията показват проектите за осъществяване на инвестицията от 1.5 милиарда евро, което е в основата на тактиката на MAG и концепцията на консорциума да отличи Летище София от останалите летища в района. Визията на MAG за Терминал 3 е да сътвори емблематичен и заслужен за награди Терминал за България. Дизайнът е неповторим и употребява детайли от обичайна българска архитектура, културно завещание и естествени забележителности, които ще основат трайно усещане за страната измежду посетителите, показват от консорциума.

Екипът на MAG още веднъж припомня, че е подготвен да се ангажира с трансформацията на Летище София в районен хъб, тъй че да бъде усъвършенствана доста свързаността посредством старта на директни връзки към далечни дестинации като Чикаго, Торонто и Шанхай. Компанията възнамерява и обезпечаване на директна съгласуваност на София с всички европейски столици, в това число и в Западните Балкани.
2-mag.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР