Най-голямата авиокомпания в Латинска Америка – LATAM, обяви фалит в

...
Най-голямата авиокомпания в Латинска Америка – LATAM, обяви фалит в
Коментари Харесай

Най-голямата авиокомпания в Латинска Америка обяви фалит в САЩ

Най-голямата самолетна компания в Латинска Америка – LATAM, разгласи банкрут в Съединени американски щати, откакто бе повалена от срутва в пътуванията поради пандемията от ковид, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Авиопревозвачът потърси правосъдна отбрана от критори по Глава 11 по американския закон за банкрутите, което му дава опция да продължи активността си, до момента в който създава проект за преструктуриране.

Компанията с цетрала в Сантяго, Чили, увери, че решението няма да има непосредствени последствия за пътническите и товарните й полети.

Миналия месец LATAM понижи полетите си с 95 % поради международната здравна рецесия, която на процедура сковава авиовръзките в света.

Делото за банкрут включва компанията майка Latam Airlines Group S.A. и филиалите й в Колумбия, Перу и Еквадор, както и бизнесът й в Съединени американски щати.

Подразделенията на авиопревозвача в Бразилия, Парагвай и Аржентина не са наранени, осведоми Българска телеграфна агенция.

Водят се договаряния за в допълнение финансиране и подкрепяне с държавните управления на Чили, Бразилия, Колумбия и Перу.

LATAM обслужваше над 700 милиона пасажери годишно с над 300 самолета. Същевременно обаче бе натрупала над 7 милиарда $ задължения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР