Най-голямата авиационна група в Европа, германската Луфтханза (Lufthansa), губи около

...
Най-голямата авиационна група в Европа, германската Луфтханза (Lufthansa), губи около
Коментари Харесай

Луфтханза губи 1 млн. евро на час. Ще търси държавна помощ

Най-голямата авиационна група в Европа, немската " Луфтханза " (Lufthansa), губи към 1 милион евро на час поради ковид и ще има потребност от държавна помощ, разгласи във видеосъобщение до чиновниците нейният началник Карстен Шпор, представен от Франс прес.

" Няма да можем да преодолем тази все по-продължителна и по-продължителна рецесия без поддръжка от страната ", посочи той.

Групата " Луфтханза ", която сплотява едноименната немска компания, " Остриън еърланс " (AЛуфтханза " губи 1 млн. евро на часustrian Airlines), " Суис " (Swiss), " Брасълс еърлайнс " (Brussels Airlines) и нискотарифния авиопревозвач " Юроуингс " (Eurowings), регистрира оборот от 36 милиарда евро праз 2019 година, предава Българска телеграфна агенция.

Заради пандемията от ковид в този момент тя транспортира на ден по-малко от 3000 пасажери по отношение на 350 000 в нормално време, което е понижение с 99 на 100, изясни Шпор.

Броят на предлаганите места е понижен до 5 % и 700 от самолетите на групата от общо 763 не летят, като множеството от тях са в хангари на летищата и на една от пистите за приземяване във Франкфурт. По-рано през седмицата самолетната компания разгласи фрапантен проект за преструктуриране, който планува трайно заземяване на сериозна част от флотилията, както и закриване на нискотарифното поделение Germanwings.

Групата обаче регистрира увеличено търсене на транспортни самолети.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР