Най-голямата американска компания в света на пазара за електронна търговия

...
Най-голямата американска компания в света на пазара за електронна търговия
Коментари Харесай

Икономическата криза удари западните IT гиганти

Най-голямата американска компания в света на пазара за електронна търговия разгласи огромни съкращения.

Amazon, най-голямата американска компания в света на пазара за електронна търговия, разгласи всеобщи съкращения: 10 000 служащи ще изгубят работата си - ИТ експерти, мениджъри по продажбите, рекламистите и даже разработчиците на гласовия помощник Alexa.

От януари 2022 година компанията е изгубила към 40% от облагата. Милиардерът Джеф Безос основа Amazon преди 28 години и от този момент тази корпорация не познаваше такива всеобщи съкращения.

Съкращенията ще стартират след няколко дни. Според осведомителните портали през лятото на 2022 година сходни катаклизми засегнаха Microsoft. New York Times оповестява, че съкращенията засягат най-вече индустриалния бранш, отделите за търговия на дребно и човешките запаси.

Както оповестява един от източниците, графикът на съкращенията се чака да бъде изменчив и най-вероятно процесът ще се прави на " порции ".

Amazon към този момент затвори някои други сходни планове. като доставката до дома Scout, услугата за незабавна здравна помощ Amazon Care и други. Вестникът написа, че до неотдавна компанията се е борила да задържи чиновниците си, базирайки се на " изключително конкурентния пазар на труда ", само че икономическата рецесия е била по-силна.

Трябва да се означи, че управлението на Amazon даже не изчака празничния сезон за коледно и новогодишно извършване на покупки да проработи - интервал, когато е нужна непоклатимост на процеса. Събитията се развиват прекомерно бързо.

По-рано Илон Мъск понижи на половина личния състав на Twitter, а предходната седмица Meta, компанията-майка на Фейсбук и Instagram, разгласи уволнението на 11 000 чиновници, което е към 13% от служащите.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР