Най-голяма вероятност да ви откраднат автомобила има в София. На

...
Най-голяма вероятност да ви откраднат автомобила има в София. На
Коментари Харесай

Най-много кражби на коли има в София

Най-голяма възможност да ви откраднат автомобила има в София. На ден в столицата се крадат към два автомобила, демонстрира статистиката.

Според Министерство на вътрешните работи у нас над 20 групи се занимават с обири на коли. Всяка от по двама-трима души, които са арестувани неведнъж, само че нямат влезнала в действие присъда.

15% от декларираните тази година в Министерство на вътрешните работи обири към този момент са разкрити. Според статистиката за първите 9 месеца на годината в полицията са декларирани 300 обири на коли по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2018 година, когато са били 1400.

Във фокуса на крадците през последните години главно са скъпите коли, поради по-голямата облага при продажбата им, най-често в Близкия изток. За крадците остават сред 20 и 30% от цената на откраднатото.

„ Крадците употребяват така наречен машини, устройства, които по-лесно проникват в компютъра, могат да обучат ключове за автомобила, които разпознават новия ключ и по-лесно да бъдат запалени”, изяснява Стоян Йотев, "Престъпления свързани с МПС ", ГДНП пред БТВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР