Най-голяма опасност на планетата представляват в днешно време пренебрегването на

...
Най-голяма опасност на планетата представляват в днешно време пренебрегването на
Коментари Харесай

Михаил Горбачов очерта опасни тенденции в световната политика

Най-голяма заплаха на планетата съставляват в днешно време пренебрегването на интернационалното право и милитаризацията на международната политика. Това декларира в изявление за в. "Известия " някогашният президент на Съветския съюз Михаил Горбачов.

"Споровете и споровете сред страните би трябвало да се вземат решение по кротичък път на масата за договаряния ", показва той. "А какво става в действителност? Ултиматуми, интервенция, военни интервенции. Всичко това - заобикаляйки Организация на обединените нации. Рушат се съглашения, интернационалните механизми. Особено изпъкват тук Съединени американски щати, със своето "лидерство " дават неприятен образец на другите ", декларира някогашният руски началник. Това държание даде нов живот на култа към силата и заканите ", споделя той. "Естествено опитът от предишното ни подсказва, че не трябва да подценяваме защитата, тя би трябвало да се поддържа на нужното ниво ", само че за днешните проблеми, пред които е изправен светът, "военната мощ, езикът на заканите са най-неподходящи ", отбелязва последният водач на Съветския съюз.

Горбачов дава за образец Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. "У нас обичаха да го подлагат на критика на разнообразни равнища, само че не щеш ли президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че те напущат контракта, и внезапно се разбра, че този контракт е прекомерно значима опора на стратегическата непоклатимост. Трябват договаряния, с цел да не провокира разрушаването му усилване на опасността от война ", споделя той.

Бившият руски водач припомня, че съветският президент Владимир Путин е въвел мораториум върху разполагането на такива ракети, и по думите му това би могло да стане първа стъпка. "Но, дублирам, трябват договаряния - и преди всичко сред Русия и Съединени американски щати ", акцентира Горбачов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР