Най-големият завод за производство на автомобилни части в Пазарджик временно

...
Най-големият завод за производство на автомобилни части в Пазарджик временно
Коментари Харесай

Най-големият автозавод в Пазарджик спира работа заради епидемията

Най-големият цех за произвеждане на автомобилни елементи в Пазарджик краткотрайно стопира активността си. От през днешния ден 2000 служащи излизат в отпуск.

В едномесечна насилствена отмора са и огромна част от работещите в областта на услугите поради липса на клиенти в интервала на изключително състояние.

До 19 април на работа остава само защитата на завода.

Мениджърът на завода Атанас Качаков изясни, че в случай че огромните автомобилни фабрики понижат поръчките, това незабавно ще се отрази и на българското дружество.

Лошо: Първи автомобилен гигант хлопва кепенците в България поради COVID-19

Засега не престават да работят строителните компании. Не е ясно обаче каква ще е ориста на вложителите.

Повечето от работодателите няма да се възползват от мярката 60/40. "Тази мярка 60/40 първо би трябвало да подготвиш документи, с които би трябвало да аплайваш, би трябвало да чакаш това да се случи, а през това време би трябвало да им плащаш.

След като ги получиш, би трябвало да им платиш и осигуровките, класове и други добавки, които има. Много сътрудници ще се освободят по този метод на борсата ", изясни предприемачът Евтим Янев.

Той е на мнение, че държавното управление би трябвало да насочи вниманието си към обезпечаването на повече средства за фонд "Безработица ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР