Най-големият завод в Перник Стомана Индъстри“ АД ще бъде санкциониран

...
Най-големият завод в Перник Стомана Индъстри“ АД ще бъде санкциониран
Коментари Харесай

Глобяват община Дупница и „Стомана Индъстри“ в Перник за замърсяване

Най-големият цех в Перник „ Стомана Индъстри “ АД ще бъде глобен по Закона за запазване на околната среда за замърсяване, излиза наяве отсъобщение на Регионална инспекция за опазване на околната среда.
При извършена  незабавна инспекция по сигнали на жители за миризма на бакелит в региона на с. Кралев дол и кв. “Църква “ е открито, че в действителност се усеща остра, неприятна миризма.
Проверката на специалистите от Регионална инспекция за опазване на околната среда е почнала в 22.00 ч. на 18 септември 2019 година и е траяла до 1.00 ч. след среднощ.
Констатирано е, че източник на неприятните миризми е Електрокстоманодобивен завод (ЕСДЦ) на „ Стомана индъстри “ АД .
Към сдружението ще бъдат подхванати административно наказателни  дейности за неизпълнение  на изискване от  комплексното позволение (КР), а точно: да прави всички действия на площадката по метод, недопускащ разпространяването на миризми отвън границите на индустриалната площадка. Предвидената имуществена глоба по Закона за запазване на околната среда е от 10 000 до 500 000 лева
При инспекция на различен сигнал за замърсяване на атмосферния въздух и остра задушлива миризма в региона на град Дупница екоинспекторите открили, че неприятните миризми са от запалване на закритото общинско хранилище за неопасни боклуци .
По време на инспекцията било открито, че товарен автомобил на сметоизвозваща компания изсипва битови боклуци в закритото хранилище, а различен камион разтоварва  строителни боклуци (тухли, керемиди, клони от дървета). Близо до ската на депото има съществуване на боклуци от асфалтови части.
Установено било, че не се прави запръстяване. Не е обезпечено задоволително количество земна маса за потушаване на зародилото запалване.
Във връзка с направените констатации на община Дупница ще бъде формиран акт за определяне на административно нарушаване, се сочи още в известието на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР