Най-големият японски автомобилен производител Toyota Motor възнамерява да построи свой

...
Най-големият японски автомобилен производител Toyota Motor възнамерява да построи свой
Коментари Харесай

Toyota ще строи трети огромен завод в страна от БРИКС

Най-големият японски авто производител Toyota Motor има намерение да построи собствен трети цех в Индия. Това заяви Reuters, базирайки се на свои източници. Индия е една от 5-те страни остователки на икономическата организация БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, ЮАР).

Двата работещи завода на автомобилния тръст се намират в щата Карнатака в Югозападната част на страната и там се възнамерява да бъде издигнат и третият цех.

Очаква се индустриалният му потенциал да бъде към 120 хиляди автомобила годишно, с опция за по-нататъшно увеличение до 200 хиляди автомобила годишно. Благодарение на новия цех, в бъдеще годишният индустриален потенциал на Toyota в Индия може да се усили с 30%, от актуалните 400 хиляди броя.

Както отбелязва Reuters, разширението на активността на японския авто производител в Индия се следи на фона на закъснение на растежа на пазарите в Европа и Съединени американски щати. Освен това се следи и засилена конкуренция за Toyota на пазарите в Югоизточна Азия, където китайските компании от бранша укрепват позициите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР