Най-големият вирус в момента не е COVID-19, а вирусът на

...
Най-големият вирус в момента не е COVID-19, а вирусът на
Коментари Харесай

Деница Сачева: Манолова гледа на политиката като на хазарт

„ Най-големият вирус сега не е COVID-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който би трябвало да се борим. Там няма да ни оказват помощ маските, ръкавиците и карантината, а ще ни оказват помощ книгите и знанието “, съобщи общественият министър Деница Сачева.

„ Не за първи път Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт. Гледам на тези митинги с горест, тъй като част от протестиращите са сезонни служащи с краткотрайна претовареност да стачкуват, което в огромна степен обезсмисля демокрацията “, съобщи министър Сачева.

Социалният министър опроверга изказванието на Манолова, че държавното управление е пред разпад, и че доста малко компании са се възползвали от мярката 60/40.

„ Мярката 60/40 е мярка за опазване на претовареност. Към този миг са кандидатствали над 13 500 работодатели за 236 000 служащи и чиновници. За 115 000 от тях към този момент са изплатени техните заплати за месеците, за които работодателите са кандидатствали. Абсолютна нечиста сделка е, че това са компании, които са близки до властта или пък са компании, които са определени. Там виждате, че има дребни компании от порядъка на 2-3-ма чиновници, има и доста огромни компании с 2200-2300 чиновници. Разнообразни са секторите – от дребна пералня в Бургас през театъра в Казанлък до автомобилни фабрики и други промишлени предприятия. Отново имаме тежка нечиста сделка с обстоятелствата “, съобщи министърът.

„ Ако Манолова не беше дезертирала от този пост, тя можеше да бъде омбудсман на България и до този миг. Тя избра да не работи за хората, а избра да потърси опция да ръководи парите на Столичната община и се яви като претендент за кмет на София. Сами може да извършите извода по кое време Манолова приказва истината и по кое време желае да работи за хората и по кое време желае да осребрява рейтинга си “, добави още министърът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР