Най-големият ВИП-турнир по тенис на България долита от Токио и

...
Най-големият ВИП-турнир по тенис на България долита от Токио и
Коментари Харесай

„Асикс Мастърс“ долита от Токио и Барселона

Най-големият ВИП-турнир по тенис на България долита от Токио и Барселона. Една от звездните двойки ще се събере часове преди старта на надпреварата – събота в 11 часа в Дипломатически клуб „ Глория Палас “ в Горна Баня. От Япония ще дохвъри предприемачът Мирослав Печев-Лавацата, а от Барселона – акулата във футболния мениджмънт Лъчезар Танев. Двамата са измежду най-хубавите дилетанти в тениса у нас и са сложени преди всичко в долната част на схемата. Номер едно в нея по право са миналогодишните спечелили – Красимир Велчев и Рангел Марков.

13 години след дебюта на „ Труд Мастърс “, предшественика на „ Асикс Мастърс “, героят от САЩ'94 Ивайло Йорданов реши да смени своя сътрудник. През 2006-а до него застана Григор Димитров и... двамата отпаднаха на четвъртфинал от Печев и негов бизнес сътрудник. Сега вместо Гришо един до друг с универсалния войник от Пеневата чета ще е стоманения Георги Иванов-Гонзо. Футболната двойка тренира крепко цяла седмица, с цел да покаже, че и с дребната топка двамата са майстори.

Националният селекционер Красимир Балъков, който се чака като посетител на шампионата даде команда „ свободно “ на дясната си ръка в „ Етър “ - Петър Михнев, с цел да е сътрудник на проф. Генчо Начев. Големият отсъстващ е Йордан Лечков. Първият вицепрезидент на БФС е по персонални каузи в Китай и за първи път няма да взе участие.

Организаторът на проявата – волейболната легенда Любо Ганев има увещание от Бойко Борисов, че ще почете обичайно конкуренцията. Премиерът, който е 5-кратен победител в най-популярния аматьорски шампионат по тенис у нас, се чака на корта с Катина Симеонова. Двамата не са в схемата, а единствено ще играят за суперкупата против двойката, която ще победи в събота.

Наградите на спечелилите ще връчи спортният министър Красен Кралев, макар че неотдавна претърпя тежка интервенция на коляното и сега е с патерици. Домакинът на проявата – притежателят на „ Глория Палас “ Николай Божинов още веднъж дава обещание екстри за участниците като в професионален шампионат – съдии на всеки корт, деца подаващи топките и първокласен водещ – гласът на „ Дарик “ радио Иво Райчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР