Най-големият туроператор на пакетни услуги TUI заяви в сряда, че

...
Най-големият туроператор на пакетни услуги TUI заяви в сряда, че
Коментари Харесай

По-дълъг сезон и повече дестинации: Климатичните промени могат да са от полза за туризма

Най-големият туроператор на пакетни услуги TUI съобщи в сряда, че може да измести на сезона на пътуванията си като го стартира по-рано напролет и да завърши през есента, защото изменението на климата визира навиците на туристите.

Главният изпълнителен шеф Себастиан Ебел направи мненията на фона на лято, което беше придружено от рискови метеорологични условия в Южна Европа и откакто разгласи, че TUI може да се изправи пред спомагателни разноски от до 25 милиона евро откакто хиляди туристи трябваше да бъдат евакуирани в края на юли поради пожарите на гръцкия остров Родос.

Компанията трябваше да изпраи самолети да приберат към 10 хил.души от острова и краткотрайно да анулира и да спре приема на резервации за почивки от няколко европейски страни.

Този опит подтикна компанията да обмисли въвеждането на застраховка за своите клиенти, пътуващи до дестинации, които биха могли да бъдат наранени от събития, свързани с изменението на климата, като горски пожари, оповестява Ройтерс.

Но изменението на климата може да докара и до изгоди за туроператора, като удължи сезона и отвори нови дестинации.

" Ще вървим в Гърция доникъде на ноември и в действителност попитах моите сътрудници, дали да не отворим благоприятни условия до края на годината, до или след Коледа ", сподели Ебел в диалог с медиите.

Той добави, че ще се концентрира върху нови дестинации в скандинавските страни, крайбрежията на Белгия и Полша и други, защото туристите търсят по-хладен климат.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР