Най-големият телекомуникационен оператор във Франция Orange е избрал Nokia и

...
Най-големият телекомуникационен оператор във Франция Orange е избрал Nokia и
Коментари Харесай

Френският Orange избра Nokia и Ericsson за изграждането на 5G мрежа

Най-големият телекомуникационен оператор във Франция Orange е избрал Nokia и Ericsson за построяването на своята 5G мрежата в континентална Франция, съобщи Ройтерс

Решението най-вероятно ще зарадва американските държавно управление, което от месеци пробва да убеди европейските си сътрудници да забранят достъпа на китайският колос Huawei до техните телекомуникационни мрежи. Според Вашингтон Huawei може да употребява мрежите за кражба на национални секрети, нещо, което китайската компания отхвърля.

Мобилните мрежи на Orange и сега употребяват съоръжение на Nokia и Ericsson, което е и една от аргументите компанията да избере скандинавските компании за построяването на идващото потомство мрежи.

„ За Orange Франция това беше най-лесното решение “, съобщи пред Ройтерс източник, непосредствен до оператора. Той добави, че решението е било взето след извършени опити с съоръжение на Nokia, Ericsson и Huawei.

От Huawei към момента не са коментирали решението, само че останалите оператори във Франция се притесняват, че управляващите в действителност желаят да забранят достъпа на китайската компания без да оповестяват обществено.

По-рано тази седмица Европейският съюз последва образеца на Англия и разреши на страните членки да вземат решение сами каква роля може да получи Huawei в построяването на техните 5G мрежи, устоявайки на натиска от страна на Вашингтон.

Според новите насоки на Брюксел за оправянето с рисковете за киберсигурността на национално и общоевропейско ниво, страните от Европейски Съюз могат да лимитират или да изключат рискови снабдители на 5G съоръжение като Huawei от съществени елементи на телекомуникационните си мрежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР