Най-големият търговец на едро в България - веригата МЕТРО, навърши

...
Най-големият търговец на едро в България - веригата МЕТРО, навърши
Коментари Харесай

Най-големият търговец на едро в България навърши 20 години

Най-големият търговец на едро в България - веригата МЕТРО, навърши 20 години на пазара у нас. На 18 март 1999 година немската компания открива магазините си в Пловдив и София, с което дава старта на модерната търговия в България, каквато я познаваме през днешния ден.

С идването си в България МЕТРО трансформира непознати преди търговски практики в нормално всекидневие като промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, потребителските карти, баркода върху опаковката, отбраната на потребителските права.

Днес компанията има към този момент 11 магазина в страната, които обезпечават на над 400 000 бизнес клиенти достъп до най-широк професионален подбор от търговски решения за техния бизнес - повече от 40 000 хранителни и нехранителни артикули от България и света, под един покрив, с обезпечена проследимост и високо качество, на конкурентна цена.

За интервала си на престой на българския пазар МЕТРО е вложила у нас над 400 милиона лв..

20 години в България - 1000 посетители в НДК

За да отпразнува юбилея, веригата събра над 1000 посетители в НДК - - сътрудници, клиенти, снабдители и другари на най-големия български търговец на едро. В формалната част на програмата думата взеха министърът на туризма Николина Аннгелкова, посланикът на Федерална Република Германия Херберт Салбер, Атила Йенисен, основен изпълнителен шеф на МЕТРО България и Хайко Хутмахер, член на Управителния съвет на METRO AG.

" Нашият бизнес се гради на доверие и основаване на общественост, в която всеки един намира нужната поддръжка, с цел да успее. Ние знаем, какъв брой е мъчно да управляваш ресторант, хотел или магазин. Ние знаем, че вашият бизнес е вашият живот! ", сподели в обръщението си към клиентите на компанията Атила Йенисен, основен изпълнителен шеф на МЕТРО България. " Вие очаквате същата отдаденост и от своите бизнес сътрудници. Ето за какво, ние сме подготвени да ви подкрепим по пътя към вашия триумф, тъй като вашият триумф е нашият бизнес! ", приключи Атила Йенисен и благодари за непрестанното доверие, което МЕТРО получава от сътрудници и снабдители.

Посланик Херберт Салбер посочи в приветствието си приносът на МЕТРО към сполучливата интеграция на бизнеса към Европа и европейските пазари, а Хайко Хутмахер изрази сериозния ангажимент на МЕТРО към вложенията на компанията на българския пазар. Министър Ангелкова посочи пионерската роля на МЕТРО и благодари на компанията за работата й в поддръжка на българския туризъм. Тя изясни, че за времето на своето битие Министерството на туризма регистрира 31% растеж на задграничните туристи и 34% растеж на приходите.

Митко Василев, основен шеф на Германо-Българска индустриално-търговска камара показа ролята на МЕТРО като пионер на модерната търговия в България, подкрепил сполучливото развиване на прохождащия преди 20 години български бизнес и навлизането на немски вложения в страната.

Бизнесът на МЕТРО през днешния ден

МЕТРО разполага с най-широкия подбор от над 1100 български и чуждестраннни червени и бели виновност от Стария и Новия свят. МЕТРО София е оазисът на феновете на обичайната и крафт бира с подбор от над 140 разнообразни марки от над 22 страни. Повече от 3000 български и задгранични млечни артикули обезпечават качеството и усета, по този начин нужни за кухнята на всяка пицария или ресторант. Модерните ни Био отдели оферират необятен подбор от 100% биосертифицирани артикули. Близо 60 типа 100% чист български мед може да бъдат открити на рафта във всеки магазин.

Иновациите постоянно са били в основата на триумфа на МЕТРО. През 2002 година компанията отваря първите в България рибни отдели, в които посредством неповторима хладилна верига над 90 типа риба и морски блага от международния океан доближават до кухнята на българските началник готвачи и до трапезата на феновете на морската храна.

Над 400 български фермери доставят непосредствено магазините на МЕТРО с плодовете на българската земя, с цел да обезпечат качество, усет и необикновено преживяване за гостите на българските заведения за хранене - на море или на планина. Ефективна система за доставки доставя клиентите на компанията с определената от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант.

За втора поредна година МЕТРО получава признанието " Топ шеф на България " вследствие на устрема си да предложи по-добра работна среда за екипа, който ежедневно се грижи за клиентите на компанията. Като част от METRO Group МЕТРО стана водач измежду международните търговци в показателя за стабилно развиване на Dow Jones.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР