Най-големият талант на Лудогорец Доминик Янков може да стане национал

...
Най-големият талант на Лудогорец Доминик Янков може да стане национал
Коментари Харесай

Канада с опит да отмъкне от България един от най-големите ни футболните таланти

Най-големият гений на Лудогорец Доминик Янков може да стане национал на Канада, сигнализира „ Мач Телеграф “. Със мощното си показване от началото на сезона 20-годишният плеймейкър е попаднал в проектите на селекционера на „ кленовите листа “ Джон Хедман.

Янков е роден в Торонто и точно там стартира с футбола в школата Пауър. От 2013 до 2016 година е част от академията на британския Съндърланд, преди да бъде притеглен в Лудогорец.

Канада, която разполага с младата звезда Антонио Дейвис от Байерн, има да играе международни квалификации с Бермуда (8 октомври) и Каймановите острови (11 октомври). Преди пандемията Доминик Янков получи повиквателна да играе за канадския народен отбор до 23 години на олимпийските игри в Токио, които обаче бяха отсрочени за идващото лято.

Халфът на Лудогорец е играл за представителните тимове на България във възрастови групи до 17, до 19 и до 21 години, макар че през това време получава няколко повиквателни за „ кленовите листа “. В момента надареният халф е пред алтернатива и не крие, че ще избра този народен тим, който първи му изпрати повиквателна.

За ФИФА не важат мачовете за младежките и юношеските тимове. Това значи, че в случай че Доминик Янков бъде поканен да играе за Канада, пред него няма да има спънки да играе за страната, в която е роден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР