Най-големият стадион в Германия – Сигнал Идуна Парк“, домът на

...
Най-големият стадион в Германия – Сигнал Идуна Парк“, домът на
Коментари Харесай

“Сигнал Идуна Парк” ще бъде използван за медицински център

Най-големият стадион в Германия – „ Сигнал Идуна Парк “, домът на Борусия Дортмунд, ще бъде отчасти трансфорат в медицински център, с цел да се лекуват пациенти по време на пандемията от ковид, оповестиха от клуба от Бундеслигата.

„ Нашият стадион е знак на града…неговата техническа, инфраструктурна и просторна организация го вършат идеалното място за подкрепяне на хората, които са инфектирани “, споделиха в общо изказване клубните шефове Ханс-Йоахим Вацке и Карстен Крамер. От управлението на „ жълто-черните “ обявиха, че са трансформирали северната естрада на стадиона с потенциал 81 000 седящи места – този, който е срещуположно на известната „ Жълта стена “ – в лековит център в съдействие с локалната здравна асоциация.

Заведението ще обезпечава проби, медицински предписания и даже в началото лекуване на диагностицираните с COVID-19. То ще бъде налично единствено за тези, проявяващи признаци на болестта, и ще бъде отворено всекидневно от 12:00 до 04:00 часа. „ По този метод, евентуалните вериги на зараза могат също да бъдат нарушени с избягването на контакт с другите пациенти, лекари и личен състав в самостоятелните интервенции на лекар. Очевидно, в началото ще бъде необичайно да отидеш на футболен стадион, когато си с тресчица и затруднено дишане, само че ние в действителност предлагаме оптимални условия за лекуване тук “, сподели Дирк Спелмайер, президент на Association ot Statutory Health Insurance Physicians (KVWL).

Той добави, че стадионът ще освободи напрежението на другия профилиран за ковид лековит център в северната част на града. „ Сигнал Идуна Парк “ е вторият огромен стадион в Европа, който ще бъде употребен в битката с вируса, след този на Реал Мадрид – „ Сантяго Бернабеу “ (също с капаците от 81 000), в който ще бъде складирано здравно съоръжение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР