Най-големият синдикат в МВР – СФСМВР – не хареса предлаганата

...
Най-големият синдикат в МВР – СФСМВР – не хареса предлаганата
Коментари Харесай

Синдикат в МВР не хареса реформата на Рашков, обмисля нови протести

Най-големият профсъюз в Министерство на вътрешните работи – СФСМВР – не хареса предлаганата от вътрешния министър Бойко Рашков промяна в силовото ведомство и към този момент обмисля нови митинги. Дали такива ще бъдат оповестени, ще стане ясно в края на седмицата.

Рашков показа концепциите за. Предвижда се изваждане на пожарната от Министерство на вътрешните работи и обособяването ѝ като обособена държавна организация. Освен това се предлага прекачване на щатни бройки от по-слабо натоварените дирекции и пренасочването им към по-заетите. Според СФСМВР обаче това е потвърдено неефикасен метод, който единствено ще утежни ситуацията.

И ти си като другите

" Планираното механично преместване на хора, преструктурирането на районни ръководства и закриването на полицейски сектори наподобява извънредно доста на " изваждането " на ГДБОП от Министерство на вътрешните работи, с тази разлика, че вие предвиждате " изваждане " на полицейски чиновници ", написа в мнение, оповестено на уеб страницата на фондация.

" Изваждането " на ГДБОП бе направено от кабинета " Орешарски " през 2013 година Тогава цялата дирекция бе изпратена в ДАНС. След връщането на ГЕРБ на власт антимафиотите се трансферираха още веднъж в Министерство на вътрешните работи.

В мнението се показва още, че през последните над 10 години непрестанно понижават чиновниците с полицейски пълномощия. Така служителите на реда на терен са намалели с към 30%. Ръководството на Министерство на вътрешните работи е подложено на критика още, че не планува нищо за професионалната подготовка на служителите на реда. В същото време се цитира изследване на фондацията, съгласно което жители чакат най-много съответна реакция от полицията, в случай че са в заплаха.

Време е да осъзнаете

Закриването на полицейски сектори поради намаляло население единствено ще лиши жителите от достъп до униформени, показва се още в мнението. Това е в непосредствено несъгласие с задачите, заложени в проекта на Рашков.

" Смятаме, че Вие и Вашите сътрудници от политическото и професионалното управление е извънредно време да осъзнаете, че сте представители на изпълнителната власт и като такива Вие би трябвало да се интересувате и ограниченията, които предприемате, да са насочени към потребностите на жителите, а не да се разискват с Директорите на ОДМВР (назначени от политическото управление на МВР) и да се оповестяват като крайни решения на българската общност ", се показва в мнението.

Предложените промени са наречени още " следващата кръпка в Министерство на вътрешните работи " и се насочва апел за прекъсване на процеса.

Протест

Освен против промяната СФСМВР евентуално още веднъж ще излезе с искане за нарастване на заплатите. Наскоро Рашков съобщи, че имал гаранции за скок на възнагражденията, само че не даде повече детайлности. Вероятно в митинга ще се включат и от синдиката на надзирателите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР